Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy ktos moze w koncu wytlumaczyc temu nieukowi @too_late_to_be_true ze Glapczajd NIE JEST odpowiedzialny za inflacje 40% w tym kraju?
Te jego machinacje o polowe procenta to jest nic. Absolutnie wszystkie kraje naszego regionu maja taka sama lipe niezaleznie od prowadzonej polityki pienieznej.
Przestan koles mi zasmiecac tag, za kazdym razem jak widze to te same brednie.
PIS i Buda wiadomo, ze miernoty za bk2% i wyjazd z nimi ale Glapa co niby mial zrobic? Stopy na 40% i zarnac gospodarke? Blagam Cie...
Z anonima bo nie mam konta, blagam poczytaj cokolwiek o inflacji podazowej i popytowej i jak dzialaja rynki finansowe w naszych czasach.
Dramat czasem was czytac przemadrzali.

#nieruchomosci #inflacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Eksperymentalnie wydrukowaliśmy 25% PKB w Covidzie bez pokrycia w wartości (towarach/usługach), potem trzymaliśmy głęboko ujemne stopy procentowe mimo rosnącej inflacji, ale inflacja to - uwaga, uwaga - wina PUTINA! Powtarzam, drukowanie pustych pieniędzy w formie kredytu 0% nie powoduje inflacji, powtarzam! Co prawda dopiero podniesienie stóp dopiero zatrzymało uciekającą już inflację, ale stopy nie mają wpływu na wysokość inflacji!
toolatetobetrue - Eksperymentalnie wydrukowaliśmy 25% PKB w Covidzie bez pokrycia w w...

źródło: cena_energii

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Od razu wyzywanie od pisorow. Klasyk.
Przeciez z tym, ze dotacje to guwno sie absolutnie zgadzam. Drukowali wszyscy dookola bo tak niestety sie ratuje rynki w naszych czasach gdyz pieniadze to tylko cyferki na ekranie. Mozna sie z tym nie zgadzac, mozna sie obrazac ale tak dziala dzisiejszy swiat.l co nie znaczy ze to popieram. Problemem bylo to, ze te 300 baniek nie poszlo tam gdzie powinno najbardziej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Problemem bylo to, ze te 300 baniek nie poszlo tam gdzie powinno najbardziej i bylo sporo wyludzen jak bracia p-------c chociazby.

Czyli socjalizm jest dobry, ale znowu go ktoś źle zastosował?

Z ciekawości: a jak sobie tłumaczysz obniżki stóp procentowych przez Glapę pod wybory? Albo to że konstytucja każde mu dbać o wartość pieniądza, a nie wynik wyborów czy bezrobocie? Wg Ciebie Glapiński mógł sam zdecydować, że nie będzie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): No ta obnizka choc kosmetyczna to wiadomo, ze bezsensowna i pod wybory, tego nie mam zamiaru bronic. Glapa nie jest krystalicznie czysty ale tez nie jest diablem wcielonym i zwalanie calkowitej winy za inflacje na niego to glupota. O to mi caly czas chodzi wiec przestan mnie atakowac chocholami.
Nikt nie mowi o socjalizmie tylko o porzadku swiata i handlu miedzynarodowym ktory sobie sobie USA ustalilo w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Wierząc w pracę u podstaw:

Absolutnie wszystkie kraje naszego regionu maja taka sama lipe niezaleznie od prowadzonej polityki pienieznej.

Przestan koles mi zasmiecac tag, za kazdym razem jak widze to te same brednie.

PIS i Buda wiadomo, ze miernoty za bk2% i wyjazd z nimi ale Glapa co niby mial zrobic? Stopy na 40% i zarnac gospodarke? Blagam Cie...

Z głowy: w USA i Niemczech inflacja ponad dwukrotnie niższa, w Szwajcarii minimalna -
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Przeciez nie twierdze, ze byla konieczna? Po prostu bez wlasnych poteznych zrodel energii zawsze bedziemy na zlej pozycji i zbierac klapsy w trakcie zawirowan na swiecie. Do tego chciwosc tych na gorze sie sporo przyczynila bo ceny cxasem rosly nie poparte niczym. Na te dwie rzeczy glapczajd nie mial wplywu.

Podniesienie stop pare procent imho duzo by nie dalo ale moze sie myle i faktycznie powinni zareagowac wczesniej
  • Odpowiedz