Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć przychodzę prosić o pomoc Mirków,
jestem studentem, który się zadłużył w chwilówkach. Aktualnie wynoszą one ok. 7000zł :)
700zł spłacam co miesiąc w wonga.com
5600zł w kuki.com
Moje przychody miesięczne wahają się w ~3000zł ciężko pracuje, aby łączyć koniec z końcem.
Łączna rata miesięczna, aby trzymać te chwilówki to 700zł, a muszę brać kolejne, aby te opłacić. Prosiłbym o jakąkolwiek radę, debilnym było doprowadzeniem do takiej sytuacji ale życie mnie zmusiło.
Czy jest jakiś sposób, aby rozłożyć te tą kwątę w ratach załóżmy 800zł przez 10 miesięcy? Kto podejmuje się takiej pomocy, napomnę, że niedawno zmieniałem pracę i jest ona na umowę zlecenie co też utrudnia mi wzięcie pełnoprawnej pożyczki w porządnym banku.

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
#pomocprawna #pomoc #prawo #kredyt

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim a jakie rady Ty potrzebujesz? Kupujesz same ziemniaki czy inne płatki górskie na miesiąc, wyjdzie ci z trzy stówy i wpierdasz tylko to przez trzy miesiące, a resztą opłacasz pożyczkę. Jak narobiłeś tyle gówna to se z tym poradz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zarabiaj i ogarnij sobie wyjazd za granicę na budowę choćby z zakwaterowaniem i w barakach. Spłacisz i jeszcze zarobisz, a nie za 3000zł netto tutaj pracować. Jaki problem? Wpisujesz w google praca wiedeń budowa, dzwonisz, mówią co masz ogarnąć, płacisz za bilet i na miejscu idziesz do mieszkania, rano do roboty, robisz co Ci każą, a kasa wpada. Jakiś problem czy Ci się nie chce? a i studia przerwij
  • Odpowiedz
  • 2
@mirko_anonim szukałbym rozwiązania w pożyczce konsolidacyjnej. Wtedy wszystkie zadłużenia idą w jedną ratę. Poszukaj najlepszych ofert wśród banków
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zwyczajnie splacaj to ale mniejszymi kwotami. Pisma ze straszeniem olewaj i dalej splacaj po swojemu. Nawet jak beda przychodzic pisma z firm windykacyjnych to tez je olewaj i splacaj po swojemu. Nic ci nie zrobia bo regularnie splacasz, co prawda nie takie kwoty na jakie sie umawialiscie ale to robisz a oni poza strasz3niem nie moga ci nic zrobic. Ja kiedys przejelem pare dlugow ale z banku i tak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: weź chwilówkę na spłatę obecnych w odpowiednim momencie, 14 dnia złóż odstąpienie od umowy, w kolejne 14 dni zwróć im tę kasę bez ich chorych odsetek. A najlepiej to poproś rodziców o pomoc.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim i uważaj na jakieś ich zgody na późniejszą spłatę. Potrafią za to naliczyć kolejne 100zl na przykład. Nie rozmawiaj na nimi, ba nic się nie zgadzaj tylko spłacaj. Możesz nawet częściej niż raz w miesiącu. Nawet po 5 zl tygodniowo oby była wpłata.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
przejdz sie po bankach, ktore oferuje kredyt konsolidacyjny. To jest specjalnie dla takich ludzikow jak Ty. Banki chociaz sa normowane i kontrolowane przez prawo bankowe, a kredyt zawsze mozesz sobie z nimi renegocjowac.
Dodatkowo jedna rata zamiast wielu chwilowek.

Dla Ciebie 7k to moze duzo, ale to sa grosze. Jedna lepsza wyplata w tym kraju. Bedzie dobrze.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Studiujesz, nie masz komu zioła sprzedawać? Nie tykaj się innego gówna to za małe ilości dostaniesz jakieś zawiasy albo prace społeczne. 3 miechy, płacisz pozyczkę i się zawijasz z rynku. NIe bądź chciwy bo prędzej czy później łatwy pieniądz Cie zmiecie.
  • Odpowiedz