Aktywne Wpisy

Emerald84 +23

denazyfikacja +53
W systemie kaucyjnym największym nieporozumieniem jest to, że po oddaniu butelek dostaje się ten taki paragon z podsumowaniem odzyskanej kwoty, więc w skali całego kraju takich paragonów drukuje się całe sterty. Przecież to jest jest jakiś absurd kompletny, nie wiem dlaczego nikt nie porusza tego tematu bo to chyba najbardziej pokazuje nieudolność tego całego systemu xD Tyle lat się mówi że barwniki stosowane w paragonach są szkodliwe dla ludzkiego zdrowia i środowiska
źródło: image_picker_D8C362DB-2DBD-44BF-8D60-C8DEA6B37336-16151-0000027096A4FF38
Pobierz

Ale mnie denerwuje jedna rzecz w moim związku. Mam wolny zawód ale od tego ile pracuję i ile zaangażowania w to włożę zależy ile zarobię. W praktyce zarabiam dobrze ale mam też naprawdę spore wydatki. Nie mam jak ich uniknąć, muszę płacić. Mój partner oczekuje spędzenia z nim sporej ilości czasu, nie dzielimy też równo obowiązków domowych bo ja robię dużo, dużo więcej. Przez to ostatnimi czasami zaczęłam zarabiać mniej i prawie nic mi nie zostaje co jest powodem mojego zirytowania. Przemyślałam i doszłam do wniosku, że zaczynam pracować jak na etacie czyli 8h nie ma mnie w domu, zajmuje się pracą. Jaki jest efekt? Facet ma pretensje, że mam mało czasu, że jestem zmęczona (btw dokładnie tak samo jak on we wszystkie dni pracujące). Wracam do domu a tam bałagan, nic nie ruszone.
Zastanawiam się czy taki związek ma jakikolwiek sens…
#zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
O to chodzi bo zazwyczaj laska wychowuje faceta dla innej , facet nigdy nie zmieni się dla tej z którą jest ale wiedzę którą zdobył wykorzysta do poprawienia następnej relacji , ja bym to zostawiła w czorty
Oni mają opóźnienie umysłowe dlatego następna dostaje to
Faceci okazują miłość czynami , jeśli on sprawia że jej życie jest cięższe a nie lżejsze to jej nie kocha
P------o by mnie gdybym musiała ciągle się o coś prosić