@mirko_anonim: jestes super facetem, nie zmieniaj się, tylko zmień księżniczke. Naprawde są dziewczyny które będą przeszczęsliwe majac kogos takiego jak Ty i będą się odwdzięczać równym wsparciem.
✨️ Autor wpisu (OP): Nie jest to bait @rol-ex i @sberatel Takie rzeczy po prostu się robi jak kogoś się kocha i się kogoś wspiera. Nie rzuca się kogoś przy pierwszym problemie ale myslalem że to tylko taka trudniejsza faza, że potrwa miesiąc lub dwa lub 6 miesięcy. Ale to już trwa rok jprd. Nie chcę wiedzieć ile jeszcze będzie u niej trwał ten "dół"
@mirko_anonim: A probuje się leczyć? Tak to jest z ludzmi. Ja nauczyłam sie, że trzeba pd siebbie dawac i patrzec czy ospba odwzajemnie. Jak nie to nalzy miec dystans. Znam kilku facetów takich jak ty. Wszystko zrobią, wszystko kupią. To jest fajne, ale trzeba trafic na odpowiednią osobę.
@mirko_anonim: Mi to wygląda na zakochanie jednostronne bo opisałeś więcej przykładów które zrobiłeś przez rok niż większość przez cały związek a nic co ona zrobiła dla ciebie. Chyba, że samo rozchylenie nóg ci wystarczy o ile nie zaśnie przed 20.
Kupuje jej przemyślane prezenty by widziała że ktoś o niej myśli i ją słucha. Ciągle jej mówię jaka jest piękna, inteligentna, że da sobie radę, cały czas pomagam a ona cały czas smutna
@mirko_anonim: nie zapomnij jej codziennie zapewniać o tym, że nie zasługujesz na tak skarb jak ona xD
Weź ją zostaw i zajmij się wreszcie sobą Miras, nie musisz naprawiać cudzego życia cały
@mirko_anonim Że tak powiem, dam sobie wybrałeś mega nieogarniętą laskę i teraz narzekasz, że jest nieogarnięta. Rzeczy o których mówisz, to nie kwestia depresji, tylko totalnej bierności i braku chęci na zmianę czegokolwiek i wzięcia za cokolwiek odpowiedzialności.
ale jak czuła się przytłoczona swoją podróżą biznesową zagraniczną i nie wiedziała jak dojechać do hotelu to jej kupiłem bilety pociągu, rozrysowałem na mapce gdzie ma iść strzałkami by się nie pogubiła na
Mam juz naprawdę dosyć tych ostatnich 15 lat gdzie dla dziewczyn jestem wciąż niewystarczający a one nic od siebie nie dają. I nie, nie jest to przypadek gdzie "Twoj wina, Ty takie wybierasz", bo każda była inna.
@mirko_anonim Przeczytaj to sobie jeszcze raz. Tak, to absolutnie jest schemat, w który wpadasz i który sobie wybierasz w partnerce. Jak to sobie już uświadomisz to pomyśl co z tym można zrobić.
Czyli fundujesz obcej babie drogie prezenty, a ta baba nawet jeszcze nie przeszła normalnego resetu po rozstaniu. Mówisz, że ona zostawia pieniądze na ulicy, ale kompletnie nie szanujesz swojego portfela.
Takie rzeczy po prostu się robi jak kogoś się kocha i się kogoś wspiera.
@mirko_anonim: Ale ty nie zrobiłeś tego z tych powodów – chciałeś być rycerzem na białym koniu, ratującym księżniczkę przed smokiem, a okazało się, że księżniczka jest gorsza niż ten smok. Inaczej nie przychodziłbyś na mirkoanonim, aby opowiedzieć tą historią. ¯\(ツ)/¯ Plus jest taki, że czegoś się chyba nauczyleś i tym razem do ślubu nie doszło.
@mirko_anonim brzmi jakby Twoja różowa miała coś nie tak psychą. Jeśli jest w perbamentnym dole bez wyraźniej przyczyny to może to być jakieś zaburzenie typu borderline, co nie koniecznie znaczy że ona sama jest zła i niewdzięczna. Ale jest też szansa że coś między wami zgasło/się popsuło bo po roku to wy jeszcze w fazie miesiąca miodowego powinniście być :/
nieugięty-kronikarz-42: @Bestia_z_Jellystone: Tak wiem ze nie musze naprawiać kogoś zycia ale na tym polegają związki. Ze sobie pomagacie. Ale chodzi o to by to było obustronne.
@alfka: Nie jest to schemat. Moja była żona była tak samodzielna i ogarniająca ze ja nie miałem co robic bo ona juz to zrobiła. Rozwód był przez to ze czuła sie jak mężczyzna w
nieugięty-kronikarz-42: A i jeszcze jedno @alfka , próbowałem znaleźć jakiś schemat i jedyny jaki zauważyłem, to ze wszystkie oprócz jednej, nie chciały i nie potrafiły gotować. Ta jedna chciała gotowac ale jej dania byly... specyficzne. A tak to nie ma schematu, wysokie, szczupłe, niższe, grubsze, z dobrymi studiami, z gorszymi, z lepszymi zawodami, z gorszymi, z pełnych rodzin, wychowane przez samotna matkę, z rodzeństwem, bez rodzeństwa, urodzone w Polsce, urodzone
@mirko_anonim: jestes super facetem, nie zmieniaj się, tylko zmień księżniczke. Naprawde są dziewczyny które będą przeszczęsliwe majac kogos takiego jak Ty i będą się odwdzięczać równym wsparciem.
Takie rzeczy po prostu się robi jak kogoś się kocha i się kogoś wspiera. Nie rzuca się kogoś przy pierwszym problemie ale myslalem że to tylko taka trudniejsza faza, że potrwa miesiąc lub dwa lub 6 miesięcy. Ale to już trwa rok jprd. Nie chcę wiedzieć ile jeszcze będzie u niej trwał ten "dół"
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
@mirko_anonim: nie zapomnij jej codziennie zapewniać o tym, że nie zasługujesz na tak skarb jak ona xD
Weź ją zostaw i zajmij się wreszcie sobą Miras, nie musisz naprawiać cudzego życia cały
Rzeczy o których mówisz, to nie kwestia depresji, tylko totalnej bierności i braku chęci na zmianę czegokolwiek i wzięcia za cokolwiek odpowiedzialności.
@mirko_anonim Przeczytaj to sobie jeszcze raz. Tak, to absolutnie jest schemat, w który wpadasz i który sobie wybierasz w partnerce. Jak to sobie już uświadomisz to pomyśl co z tym można zrobić.
Związki między
@mirko_anonim: Ale ty nie zrobiłeś tego z tych powodów – chciałeś być rycerzem na białym koniu, ratującym księżniczkę przed smokiem, a okazało się, że księżniczka jest gorsza niż ten smok. Inaczej nie przychodziłbyś na mirkoanonim, aby opowiedzieć tą historią. ¯\(ツ)/¯
Plus jest taki, że czegoś się chyba nauczyleś i tym razem do ślubu nie doszło.
@Ana77: Matka przez większość życia była SAHM
@alfka: Nie jest to schemat. Moja była żona była tak samodzielna i ogarniająca ze ja nie miałem co robic bo ona juz to zrobiła. Rozwód był przez to ze czuła sie jak mężczyzna w