Aktywne Wpisy

smutny_kojot +128
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

elena-mary +69
Czy tylko ja mam coraz częściej wrażenie, że jako ludzie dążymy do jakiejś cichej samozagłady?
Oglądam nagranie z pożaru w Szwajcarii. Na pierwszych ujęciach ogień jest już widoczny, realny, groźny — a mimo to wokół stoi tłum ludzi z telefonami w rękach. Śmiech, nagrywanie, skakanie, jakby to było widowisko albo atrakcja.
Chwilę później kolejna scena: pożar rozwinięty, panika, ludzie desperacko próbują wydostać się z lokalu. Strach, chaos, realne zagrożenie życia. A na zewnątrz… znowu
Oglądam nagranie z pożaru w Szwajcarii. Na pierwszych ujęciach ogień jest już widoczny, realny, groźny — a mimo to wokół stoi tłum ludzi z telefonami w rękach. Śmiech, nagrywanie, skakanie, jakby to było widowisko albo atrakcja.
Chwilę później kolejna scena: pożar rozwinięty, panika, ludzie desperacko próbują wydostać się z lokalu. Strach, chaos, realne zagrożenie życia. A na zewnątrz… znowu
źródło: Screenshot 2026-01-02 at 13.17.42
Pobierz

Ile czasu potrzebujecie na otrząśnięcie się po związku? Na początku lutego moja dziewczyna zakończyła 4 letni związek i do tej pory nie mogę przestać o niej myśleć i chciałbym wrócić. Dzisiaj rano nie wytrzymałem i wszedłem na jej instagram bo chciałem zobaczyć co dodała na stories. Na pierwszym kafelku siedziała w jakimś samochodzie w spódniczce, na drugim dodala filmik przedniej szyby auta w trasie, a na kolejnych zdjęcia pokoju hotelowego. Dobiło mnie to, ale coś skusiło mnie i zobaczyłem ostatnio dodane zdjęcia a tam karuzela z walentynek z kwiatami, misiem i czekoladkami w jakiejś restauracji (mi mówiła, że nie chce czekoladek bo nie lubi). Czuję się z tym okropnie bo ja nie mogę się pozbierać a ona bawi się w najlepsze z jakimś gachem i obawiam się że poznała go wcześniej dlatego zakończyła związek. Jakie macie sposoby na pustke po rozstaniu? #rozowepaski #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez autora
@mirko_anonim: -10 na dworze, gdzie tu letni związek?
A po drugie, u kobiet często najpierw dochodzi do zerwania emocjonalnego - czego możesz nawet nie być świadom jeśli się nie komunikujecie i nie mówicie o tym że coś jest nie tak. Więc możliwe że ona zerwała z Tobą dużo wcześniej niż Ty
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje:
@mirko_anonim: Sam sobie odpowiedziałeś xD Już wcześniej się z fagasem spotykała a że chciała mieć fancy walentynki (może fagas jej zaproponował wyjazd) to kopła cię w dupę by móc legalnie już ujeżdzać lepszą opcję xD
Padają takie rady jak, zajmij się sobą, idź pobiegać, idź na siłownię i tak dalej.
To kwestia indywidualna
U mnie to z reguły jest liczone w latach.
Najlepiej dać sobie konkretny czas na żałobę - ustalić nawet datę i godzinę, ale pod warunkiem, że już więcej się do tego nie wróci. No i też nie dłużej niż miesiąc. Teraz laska mimo, że skacze na
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: celowo sprowokowała kłótnię by samej sobie wytłumaczyć zerwanie. A najpewniej to już i tak od dłuższego czasu miała nagranego nowego gacha skoro tak od razu wleciał typowy walentynkowy szajs
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero