✨️ Obserwuj #mirkoanonim Nie używałam allegro prawie rok. Wczoraj się zalogowałam chcąc wystawić kilka gratów i widzę że każą mi zaakceptować regulamin i "przekazanie danych" do ich własnego operatora płatności ("finance").
Jednocześnie wypłaty payu mam dalej "aktywne" i mogę wystawiać ogłoszenia (bez akceptacji).
1) Załóżmy że teraz wystawię coś i sprzedam, allegro przez payu wypłaci mi te pieniądze czy będą je trzymać? 2) Załóżmy że zaakceptuję wyrażę "dobrowolną" zgodę na przekazanie danych do finance, znowu mi uje każą wysyłać skan dowodu czy się odpdolą "weryfikację uproszczoną" (przeczytałam regulamin tej ich usługi i przyznali w nim sobie strasznie dużo praw do "przetwarzania" i "gromadzenia" bardzo dużej liczby danych wrażliwych)?
Tyle z pytań, komentarz taki że nie wiem jak urząd ochrony konkurencji wyraził zgodę na stworzenie przez jednen z największych serwisów ecommerce w polsce i rosnącej pozycji w europie ich własnego operatora. Allegro w ogóle jest nietykalne bo wspomaniny uokik już wcześniej wielokrotnie rozkładał ręce nad tym ich śmiesznym "rabatem transakcyjnym" jako formie zwrotu prowizji za obsługę transkacji która nie doszła do skutku ( ͡°͜ʖ͡°)
dostałam bojowe zadanie i mam przygotować playlistę z hiciorami na wesele kumpeli i stresuje się jakby zależało od tego moje życie (mam na to 7 miesięcy a już spędza mi to sen z powiek)
Nie używałam allegro prawie rok. Wczoraj się zalogowałam chcąc wystawić kilka gratów i widzę że każą mi zaakceptować regulamin i "przekazanie danych" do ich własnego operatora płatności ("finance").
Jednocześnie wypłaty payu mam dalej "aktywne" i mogę wystawiać ogłoszenia (bez akceptacji).
1) Załóżmy że teraz wystawię coś i sprzedam, allegro przez payu wypłaci mi te pieniądze czy będą je trzymać?
2) Załóżmy że zaakceptuję wyrażę "dobrowolną" zgodę na przekazanie danych do finance, znowu mi uje każą wysyłać skan dowodu czy się odpdolą "weryfikację uproszczoną" (przeczytałam regulamin tej ich usługi i przyznali w nim sobie strasznie dużo praw do "przetwarzania" i "gromadzenia" bardzo dużej liczby danych wrażliwych)?
Tyle z pytań, komentarz taki że nie wiem jak urząd ochrony konkurencji wyraził zgodę na stworzenie przez jednen z największych serwisów ecommerce w polsce i rosnącej pozycji w europie ich własnego operatora. Allegro w ogóle jest nietykalne bo wspomaniny uokik już wcześniej wielokrotnie rozkładał ręce nad tym ich śmiesznym "rabatem transakcyjnym" jako formie zwrotu prowizji za obsługę transkacji która nie doszła do skutku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#allegro #allegrolokalnie #ecommerce #aml #dowodosobisty
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Na chwilę obecną masz Przelewy24, PayU i Allegro Finanse. A obecni operatorzy płatności będą wypłacać na dotychczasowych zasadach.