Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#psychologia #rodzina #pytanie

Matka 3 dni w szpitalu z powodu usunięcia kamieni żółciowych, 35 min od mojego zamieszkania. Czy jechalibyście odwiedzić, czy nie ma sensu? To duże utrudnienie, bo praca itd. Czy pojechalibyście do niej do domu jak już wyjdzie? U nas w rodzinie nigdy nie było emocji ani mówienia o nich i nie mam pojęcia, jak się zachować i co jest oczekiwane. Osobiście na jej miejscu miałbym to gdzieś i w sumie wolałbym sam tam pobyć te 3 dni

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@mirko_anonim czyli robisz 24h na dobę. A uj tam matka niech leży w szpitalu. Dorosły chłop a bawi się jak dziecko. Nie chcesz nie jedź, ale za parę lat pożałujesz tej decyzji.
  • Odpowiedz
@nativ: to tak nie zawsze działa. Jeżeli nie ma relacji to choroba tego nie zmieni, nie zbliży, a granie kartą "chora, stara matka, nikt się nią nie opiekuje" jedynie może pogorszyć istniejące "relacje".

Starych drzew się nie przesadza, ale choroba powinna skłaniać do jakiejś refleksji i może takie kilka dni samotności przełączy jakiś trybik w mózgu. Chociaż wątpię.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wszystko zależy od tego jakie masz relacje z matką. Czy ktoś jeszcze jedzie ją odwiedzić?

Może zadzwoń i chwilę pogadaj? Zapytaj czy czegoś jej nie potrzeba? W ten sposób nawet jeśli nie umiecie rozmawiać o emocjach ona ci powie czy chce żebyś przyjechał czy woli być sama
  • Odpowiedz
  • 1
@stara_biauka_ o kolego. Widać że nie wychwywaleś się w toksycznej rodzinie. Nie masz pojęcia co to szantaż emocjonalny, okłamywanie, oszczerstwa, manipulacji, niszczenie pewności siebie, ciche dni i najgorsze z najgorszych, brak możliwości usamodzielnienia się, bo jesteś niepełnoletni. Syty głodnego nie zrozumie.
  • Odpowiedz