Aktywne Wpisy

PachneImbirem +157
Daję znać, że żyję. ☺️
Pierwszą dawkę ozempic przyjęłam 10 stycznia i było to 0,5 mg, które totalnie zmiotło mnie z planszy. Drugą dawką było już 0.25 mg, które brałam przez cztery tygodnie. Aktualnie przeszłam na 0,5 i jest całkiem spoko. Czuję się dobrze, nie męczy mnie już zgaga, nie mam mdłości. Niechęć do jedzenia utrzymuje się nadal, zdecydowanie nie jestem w stanie jeść tak, jak jadłam wcześniej.
Od 10 stycznia do 11 lutego
Pierwszą dawkę ozempic przyjęłam 10 stycznia i było to 0,5 mg, które totalnie zmiotło mnie z planszy. Drugą dawką było już 0.25 mg, które brałam przez cztery tygodnie. Aktualnie przeszłam na 0,5 i jest całkiem spoko. Czuję się dobrze, nie męczy mnie już zgaga, nie mam mdłości. Niechęć do jedzenia utrzymuje się nadal, zdecydowanie nie jestem w stanie jeść tak, jak jadłam wcześniej.
Od 10 stycznia do 11 lutego

annlupin +34
dzisiaj to se chyba jakiś serial obejrze pod te ponczki i herbatka do tego a co uwas

![[VIDEO] Pitbulle zaatakowały mężczyzne na joggingu](https://wykop.pl/cdn/c3397993/754358884ce4c8c91e0f330a0b115d61f106edb910b927f290d83725a9b25a29,q80.jpg)
#depresja #mieszkanie #zycie
Chciałbym się wygadać, bo na chwilę obecną nie widzę rozwiązania swojego problemu.
Stałem się więźniem "spełnionych marzeń".
Kilka lat mocno harowałem, aby mieć jak największy wkład własny i remont za gotówkę - udało się.
Nowe mieszkanie w stanie deweloperskim, nowe budownictwo, 10 min od centrum (duże miasto), dobra lokalizacja itd.
Wszystko szło z górki.. aż nie okazało się, że blok ma fatalną izolację akustyczną. Dodajmy do tego co chwilę nowych lokatorów w najmowanych mieszkaniach (w końcu blisko centrum) - czemu fatalną? Bo słyszę każdy krok, chodzenie, bieganie - efekt jest taki, że drgają nawet metalowe elementy lamp.
- wygłuszony sufit nie pomógł, bo te dźwięki niosą się zbrojeniem.
- rozmowa z sąsiadami, właścicielami - 0 efektu, twierdzą, że próbuję nękać ich lokatorów, ( byłem może 2 razy na zwrócenie uwagi)
- administracja umywa ręce, sąsiedzi mimo, że mają podobne problemy to wszyscy wykazują pasywną postawę.
Prawnik twierdzi, że "udowodnienie" tego, będzie wiązało się z dużym kosztem, sąd musiałby powołać biegłego i uznać czy to wina dewelopera czy pojedynczego mieszkania. Mój komfort "miru domowego" ma tu drugorzędne znaczenie.
Zgłaszanie na policję nie ma sensu, bo musieli by trafić w odpowiedni moment, nie jest to ciągłe a chwilowe itp.
Pierwszy raz w życiu biorę leki od psychiatry, wieczorami mam ataki paniki, palpitację serca - nie wysypiam się . Zdrowy, duży chłop, został zniszczony przez brak możliwości swobodnego wypoczynku we własnym domu.
Wiem jak to kurozialnie brzmi, nikomu nie życzę podobnej sytuacji.
Sprzedając mieszkanie, nawet będąc na plusie - nie ma możliwości abym kupił (dostał kredyt) na coś podobnego, przy aktualnych cenach mieszkań - sprawdzałem.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
sprawdź, nie czy możesz gdzieś indziej podobne mieszkanie dorwać, tylko jakiś niewielki dom pod miastem
Biorąc pod uwagę aktualne ceny, nawet z wkładem własnym, musiałbym spłacić 2x kredytu co mam obecnie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
A nie próbowałeś wyciszyć sobie przynajmniej sypialni? Nie jest to prosta sprawa ale są systemy typu pokój w pokoju, o ile jest dość miejsca.
tylko nie słyszę przez ściany, tylko sufit. Ktoś nade mną nie ma paneli, tylko same kafle. Lub jest jakaś wada konstrukcyjna i każde wibrację lecą po ścianach.
@YetiKotleti @Ana77: > Jeśli ktoś jest mizofonikiem to jak najbardziej tego typu dźwięki mogą wywoływać atak paniki, dla mizofonika
Chodzi o to by cały pokój łącznie z podłogą i sufitem obudować ściankami. Pomiędzy nowymi ściankami, a tymi oryginalnymi jest powietrze. Cienkie, lecz ciężkie materiały w tych nowych ściankach i podłodze pochłaniają basy, wszystko musi być 100% szczelnie.
Na logikę to powinno działać przy odpowiednim
@YetiKotleti: czy dla mizofonika odpowiednim miejscem zamieszkania jest centrum dużego miasta? Przecież tam zawsze jest hałas. jakbym miała taki problem i miała wziąć kredyt na mieszkanie na 30 lat to szukałaby jakichś starych osiedli, gdzie nie było