Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak to jest, że jednym chce się bardziej a innym mniej? Jak to jest, że ktoś zostaje kimś wybitnym w swojej dziedzinie a ktoś inny nie? Dlaczego nie ma np dziesiątek tysięcy takich ludzi jak np. śp. pamięci Zbigniew Religa?
Co można zrobić, żeby być choć trochę bardziej jak tacy ludzie? Kiedyś myślałem, że jestem z tych co im się chce ale w ostatnich latach mam wrażenie, że idzie to całkowicie w drugą stronę. Patrzę na swoje życie i życie jednego moich profesorów z uczelni z przed lat i przypominam sobie jak wszyscy się z niego podśmiechiwali bo przez to że jeździł na wózku to czasem wychodziły z tego komiczne sytuacje - przypominam sobie jak kiedyś wszedłem na jego stronę i przeczytałem kim właściwie był - i uświadomiłem sobie, że nawet ułamka tego co on to nigdy nie osiągnę.

#feels #zycie #rozkminy #filozofia #przemyslenia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim smutno się czyta, ale to zmiana społeczeństwa i tego jak łatwo wszystko można mieć nie osiągając nic. Wystarczy mieć pieniądze...

Coraz rzadziej widać osoby zarażające pasją, mówiąca i prowadzące nowe osoby za rękę, pokazujące nowe dziedziny które mają potencjał i mówiące jaki to ma potencjał. Tłumaczenie komuś podstawowych oczywistych kwestii czasem potrafi człowieka załamać, a spotykając coraz mniej ludzi idących nie za pieniędzmi a zgodnie z pasją jest coraz mniej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
delikatny-wyznawca-80: trzeba mieć motywacje, ja wychodzę z założenia,że jak się chce to wszystko można, bo skoro ktoś może to i ja. Rozuemiem Ciebie, bo też tak mam ale nie miałem. Kiedy miałem motywacje i chciałem osiągnąć swoje cele życiowe to mogłem wszystko i nie było problemów nie do przejcia. Teraz gdy dopiąłem swego to nie mm motywacji, nie jestem z tych co chcą ciągle więcej i więcej, to co już zdobyłem
  • Odpowiedz
Żeby być w jakiejś dziedzinie wybitnym (wybitnym, a nie np. sławnym), trzeba poświęcić temu wiele, wiele godzin nauki/pracy/zbierania doświadczenia. Większość ludzi tego nie rozumie. Nie chodzi nawet o to, że nie chcą zrozumieć. Po prostu nie potrafią sobie wyobrazić tego ogromu wysiłku.
Praca nad sobą często zaczyna się już w dzieciństwie. Inni chodzą do jednej szkoły i narzekają jak im źle. W tym czasie ty chodzisz jeszcze do drugiej szkoły,
  • Odpowiedz