Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Po co w #gravel jest baranek?
Ja niby rozumiem - dolny chwyt - pochylona sylwetka, aerodynamika bla bla bla bla . Ale przecież wszyscy gravelowcy których mijam i tak jeżdżą non stop na łapach ;) z wiatrem czy pod pod wiatr - łapy - bez różnicy ;)
Nie lepiej sobie kupić kierownice typu jaskółka? Też jest wąska, też chwyt równoległy a jednak wygodniejszy. I można na klamkach sporo zaoszczędzić...
Tyle że koledzy by się śmiali...
#rower

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Tak masz racje, kierownica typu jaskółka to świetny wybór do gravela, każdego dnia marze o jeździe na takiej kierownicy, ale niestety nie pozwala mi na to presja grupy rówieśniczej. Przykro mi że mnie mijasz jak jadę na łapach i później musisz o tym wieczorami rozmyślać, chciałbym być tak rozsądny i mądry jak ty :(
  • Odpowiedz
Ale przecież wszyscy gravelowcy których mijam i tak jeżdżą non stop na łapach

@mirko_anonim: Ja nie rozumiem po co na tym Tour de France mają kierownicę z dolnym chwytem, przecież i tak większość wyścigu jadą w górnym, bez sensu.
dybligliniaczek - >Ale przecież wszyscy gravelowcy których mijam i tak jeżdżą non sto...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: szczerze z ręką na serduszku to najbardziej naturalny chwyt na rowerze to jest ten wzdłuż. Czyli trzymanie za klamkomanetki, albo za byczki na mtb - tak, mam byczki założone do mtb - co jest super wygodne. Chwyt "za rurkę" na dłuższą jazdę staje się nieprzyjemny. Dlatego lubię baranka i ładnie wygląda. :] w dolnym chwycie czasami na sprintach ale tak to praktycznie niewykorzystuję :]
  • Odpowiedz