Aktywne Wpisy

ChamskoCytuje +394

Czoso +313
Czekam aż Jacek Tomczak usiądzie z taką kartka z napisem "ludzie zainwestowali pieniądze i oczekują, że mieszkania będą rosnąć" i jestem za 5 minut.
#nieruchomosci #heheszki
#nieruchomosci #heheszki
źródło: 1000055019
Pobierz

A w skali długoterminowej to musisz zarabiać więcej. Przecież masz opłacić wakacje 2 razy w roku.
Oczywiście nie generalizując bo tu może akurat ona jest wybitnym specjalistą w swojej dziedzinie, jeśli tak jest to pogadaj z nią i znajdźcie porozumienie w tej kwestii.
Ale najlepsze ... zakładać, że przez całe życie wytrzymasz na produkcji to jest hehe śmiałe. Czyli może i nie masz ambicji, ale wyobraźni też nie.
@mirko_anonim: tak.
@ChlopakZpiwnicy: trochę w kit mocno ;)
I pracując za minimalną trochę pokazujesz brak ambicji. Policz sobie ratę kredytu na jaką jesteś w stanie sobie pozwolić i sprawdź zdolność kredytową. Przy okazji pamiętaj że jak już coś kupisz
Wiec szykuj sie :)
Z drugiej strony, w kwestii relacji - (i nie odbierz tego za atak) może powinieneś znaleźć kogoś kto
Z takimi zarobkami faktycznie może być ciężko z wszystkim, a gdzie tu myśleć o rodzinie.
No i wiekszosc zwiazkow gdzie mezczyzna mniej zarabia albo ma gorsze wyksztalcenie sie rozpada
Jak marnym człowiekiem trzeba być, by powiedzieć na głos "ja to nic nie chce" i być z siebie zadowolonym? Jesteś rozwiletką czy coś?
Podejście #rozowypasek w tym wypadku jest zrozumiałe i bardziej, powiedziałbym. standardowe. Ogólnie lepszym pomysłem jest "iść do przodu", choćby powolutku i choćby dla samego "iścia do przodu".
Ale jak tak ci dobrze, to jest to twój wybór :-) Tylko miej świadomość, że się nie dogadacie.
@mirko_anonim: między dyrektorem milionerem a płacą minimalną jest jednak jeszcze całkiem szerokie spektrum normalnego życia na poziomie.
Polska jest trudnym krajem jeżeli chodzi o zarobki i koszty życia i oczekiwanie nie wiadomo jakich cudów może być nie fair.
Ale nie powinieneś czuć się spełniony mając 30 lat i pensję minimalną. I może być to Red flag dla większości kobiet, takie są realia.