Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam wszystkich,

Ostatnio zmieniłem robotę, na taką, w której zarabiam trochę mniej, ale praca jest x razy lepsza i z lepszymi perspektywami. Na rozmowie były szczegółowo omawiane warunki zatrudnienia. Ostatnio miałem przedłużoną umowę i dostałem mniej niż połowę podwyżki, która była przedstawiona na rozmowie. Oczywiście przed umową miałem rozmowę, że wszystko super. Po fakcie dostałem odpowiedź, że jeżeli były takie ustalenia to były raczej orientacyjne i powinienem się cieszyć, że wgl dostałem.

I pytanie co robić. Nie chciałbym odchodzić, bo praca i miejsce mi się podoba, kasa jest still całkiem spoko, a też nie wiem czy od razu znajdę lepszą/porównywalną.

#pracbaza #januszex

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @depish
no bo pytanie teraz czy cokolwiek co było omawiane na umowie jest jakkolwiek wiążące, czy skończę jako junior przez kilka lat
@
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nawet jeśli faktyczna podwyżka jest ok, a rozmowa nie jest prawnie wiążąca to taka sytuacja to automatyczna utrata zaufania pracownika do słów szefa. A podpisanie umowy to dla szefa sygnał, że może bezkarnie oszukiwać pracownika i nie musi być słowny. Przechodziłem przez to i z perspektywy czasu to powinienem nie podpisywać umowy, w której ustalenia są inne niż było omówione ustnie. Szukał bym nowej pracy.
  • Odpowiedz