Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hejka, studiuję na kierunku audyt finansowy i właśnie staję przed wyborem tematu pracy magisterskiej. Problem w tym, że kompletnie nie mam pomysłu, nad jakim zagadnieniem warto by się pochylić. Jestem niezły, niemniej nie specjalizuję się w żadnej konkretnej dziedzinie ani nie mam jakiegoś ścisłego, ulubionego tematu. Myślałem nad ogólnym zagadnieniem CSR lub ESG, a nawet jakichś kwestiach łączących audyt i inne, nieco bardziej humanistyczne dziedziny - coby trochę odejść od tych nudnawych kalkulacji kosztów i przejść przez magisterkę z przyjemnością. Mimo to, jest to jedynie wstęp do przekmin, na razie mi się nie spieszy i pierwsze spotkania z promotorem przede mną, wobec czego prosiłbym was mircy o zapodanie jakichś pomysłów, być może całych tematów pracy. Mogą być dowolne, z chęcią przyjmę nawet te nieco ekscentryczne, niepopularne, ciekawe - a nuż coś fajnego się z tego wykluje. Pozdro!
#studia #magisterka #pracamagisterska #audyt #finanse #ekonomia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
Kierunek: CSR / ESG / Zrównoważony Rozwój (z naciskiem na audyt)

Wiarygodność raportowania ESG: Rola i wyzwania dla biegłego rewidenta.

Co tu można zbadać? Jak firmy podchodzą do weryfikacji danych ESG? Jakie standardy atestacji (np. ISAE 3000) są stosowane? Jakie są największe trudności dla audytorów (brak jednolitych standardów raportowania, subiektywność niektórych wskaźników, dostęp do danych)? Można zrobić analizę porównawczą praktyk w Polsce i za granicą, albo studium przypadku
  • Odpowiedz