Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Echh, chuop lvl 26 chciałby sobie domek wybudować z kobietom. Aktualnie za granicom, w przyszłym roku powrót na stałe do PL. Zaoszczędzony urobek chuopa to będzie 200tys polskich szelki. Chuop z kobietom nie wie co robić. Mieszkać z rodzicami i dostawać do głowy, szukać pracy przez kilka miesięcy, mieszkać z nimi i oszczędzać? Wytrzymamy z nimi Max 3 miesiące. Iść na wynajem i nic nie oszczędzać? Na mieszkanie w bloku 200k nawet nie starczy. Na budowę też średnio ale echh może jakby chuop jakoś ja boku odłożył dodatkowe 50k, dokredytował się na kolejne 200k to za 450k może by co wybudował 90m2 daszek dwuspadowy i elegancko. Chuop nie chce żadnego drewnianego szkieletu bo śmiech na sali. Jak ja chuopa przystało działkę już ma, nawet uzbrojoną.

#budowadomu #budowa #remont #kredythipoteczny #dom

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Powiem Ci tak, masz 26 lat i 200k oszczędności to już jakiś niezły start.

Mieszkanie z rodzicami jakimś pomysłem jest, jesli wytrzymacie z pół roku i zbudujecie jakąś sensowną poduszkę finansową - spoko opcja. Jeśli nie, to IMO lepiej nie ryzykować zdrowia psychicznego.

Iść na wynajem? Z plusów to komfort psychiczny i w miarę normalne życie. Minusy - kasa idzie w błoto, a budowa niestety oddala się w czasie. Jesli już
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Doradzać chuopu nie mam zamiaru, ale napiszę co jak bym pewnie zrobił z bagażem doświadczeń, który aktualnie posiadam. Obawiam się że jak wrócisz do Pl to 200k kredytu nie dostaniesz od razu, bo nie będziesz mieć zdolności. Domu wraz z działką nie wybudujesz za 450k - no po prostu nie ma opcji. Mieszkania z rodzicami to bym nawet nie brał pod uwagę, bo "Andrzej, to jebnie".
Mając te 250k to
  • Odpowiedz