Aktywne Wpisy

cheture +630
mam takiego chłopa w klatce co myślałam że nigdy nikomu dzień dobry nie mówi ani nie odpowiada więc ja też już czasem mówiłam czasem nie różnie to bywało a ostatnio się przyjrzałam i on mówi bo wargi mu się machają tylko że bardzo cicho i ogółem on smutny zawsze taki jakiś chodzi i od momentu tego odkrycia mówię zawsze mu pierwsza i się uśmiecham no i widzowie dzisiaj stał się sukces otóż

sprynek +540
Gość wrzucił
Na Facebooku posta że bus zastawił cały chodnik, a w komentarzach jadą po nim od k o n f i d e n t o w i spoleczniakow XD ahh ta polska mentalność #samochodoza #konfitura #samochody
Na Facebooku posta że bus zastawił cały chodnik, a w komentarzach jadą po nim od k o n f i d e n t o w i spoleczniakow XD ahh ta polska mentalność #samochodoza #konfitura #samochody
źródło: IMG_6149
Pobierz

Dlaczego w celu obniżenia inflacji zabiera się pieniądze ludziom którzy mają kredyty (zwłaszcza hipoteczne), a innym nie? Dlaczego to kredytobiorcy mają finansować dławienie inflacji? Jeżeli wyższy WIBOR jest po to, aby ściągnąć pieniądze z obiegu to niech wprowadzą jakiś podatek na rzecz dławienia inflacji, który każdy by płacił.
#inflacja #kredythipoteczny #kredyt #bank #pozyczka #polityka #bk2 #hipoteka #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
Im się wydaje że płacą a tak naprawdę to oni najwięcej zyskują, a reszta im płaci inflacją.
@mirko_anonim: Bo te pieniądze, które dostali z kredytu wzięły się z powietrza i to są pieniądze w obiegu.
Haha czemu mam płacić więcej skoro obcy mi ludzi biorą kredyty na 30 lat pompując gotówkę do obiegu w gospodarce? To chyba przez was ta inflacja głównie rośnie bo inicjujecie kreowanie pieniądza z powietrza?