Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć!

Czy macie jakieś pomysły na pracę dla seniora +65? Osoba z bliskiej rodziny przeszła na emeryturę. Chciała pracować dalej ale niestety miejsce pracy zwalnia wszystkich przechodzących w wiek emerytalny (prosta praca biurowa przy komputerze). Jest chętna kontynuowania jakieś pracy w niepełnym lub prawie pełnym wymiarze, bo nie wyobraża sobie siedzenia tylko w domu, pieniądze to drugorzędna kwestia - typu krajowa minimalna.

Koniecznie praca nie-fizyczna, która może wymagać obsługi komputera, maili, telefonu, najlepiej gdzie jest jakiś kontakt z innymi ludźmi.

Nie wiem na ile takie rzeczy warto rozważać, ale wstępnie przyszło mi do głowy: rejestracja w przychodni, pomoc w sklepie typu księgarnia? (obsługa terminala nie powinna być problemem), praca biurowa/sekretariat, pytanie gdzie.
Rzeczy typu Uber czy Bolt odpadają.

#krakow #kiciochpyta #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zalezy co uwazasz za "fizyczna". Generalnie nie bedzie latwo o prace w tym wieku, ale moze ochrona. Nie markety i uzeranie sie z ludzmi a obiekty, u mnie w rodzinie dalo sie znalezc taka prace, o ile dana osoba da rade robic kilka km obchodu dziennie, to poza tym praca malo fizyczna
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odkrywczy-analityk-20:

Kto tak jojczy? Jest niskie bezrobocie, a firmy narzekają, że nie ma ludzi.

@choochoomotherfucker firmy zawsze narzekają, ale to nie przekłada się na zatrudnienie. Dużo ofert jest fałszywych bo albo zbierają dane albo muszą formalnie wystawić ofertę, na która ktoś już jest albo nie chcą nikogo ale muszą się ogłosić. Poza tym bezrobocie zaczyna już powoli acz konsekwentnie rosnąć. Po trzecie ludzie starsi są zawsze wykluczeni zawodowo nawet przy
  • Odpowiedz