Aktywne Wpisy

butterfly +106

CzosenWan +190
K---a, wrzucam na allegro spoko ofertę za coś, chłop wygrywa licytację, ja mówię że jak zapłaci sprawnie to do 18 wyślę. Dostałem kasę o 16:30, o 17 wysłałem, a o 18 on do mnie pisze "jak u pana wyglądają zwroty? Bo kurcze nie spodziewałem się, że wygram"
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.

Jak wygląda rozliczenia się za wesele? Powiedzmy takie na ok. 100 osób, 370zł za talerzyk + ozdobienie sali, zespół, tort, wiejski stół, barman, fotobudka, auto, ubrania, zaproszenia, opłaty urzędowe i kościelne wyjdzie ponad 100tys. Ale większość tych opłat to dostaje osoba od sali (sala załatwia zespół, tort, ozdobienie sali i pozostałe atrakcje). I jak to wygląda, robi się przelew czy daje gotówkę? Jak obojętne to którą formę lepiej wybrać? Czy jak gotówka to w banku będą mnie pytać po co tyle wypłacam? Czy jeszcze jakiś podatek mnie czeka?
A co z kasą z kopert? Trzeba to rozliczyć? Czy można wpłacić tak o i nie będzie problemów? Np. w razie czego tłumaczyć wypłaciłem kasę na kupno auta ale ostatecznie go nie kupiłem i odkładam kasę na konto?
Może po prostu za bardzo się martwię o takie rzeczy? Wszelkie porady i na co uważać wysłucham.
#wesele #slub i dla zasięgu #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Zresztą czemu zakładasz, że dostaniesz coś w kopertach?
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 103705
Pobierz@kasiknocheinmal: A na co ma liczyć? Nigdy nie widziałem aby ktoś dawał pudło z prezentem, a nie kopertę, nie licząc jakiś lat 90tych i wesela u pijanego wujka ze wsi bo wtedy rzeczywiście widziałem jak ktoś dał karton z jakimś mikserem czy mikrofalówką
sam też nie
Ale i tak nie o to mi chodziło. Raczej skąd pomysł na to, żeby w ogóle zakładać, że się coś dostanie w tej kopercie. Nie zaprasza ludzi dla samej przyjemności tego, żeby po prostu byli blisko w tym ważnym dniu,
Tak samo nie spotkałem się aby ktoś przyszedł z pustymi rękoma. A ja jako osoba zaproszona zawsze mam w głowię, że chce nowożeńców w tym ważnym dniu jakoś docenić i zawsze daję tak aby na
@kasiknocheinmal: Wiem, że rozliczamy się jak z w umowie tylko jak z reguły to wygląda? Nie organizowałem wesela więc nie wiem.
Czemu mam zakładać, że nie dostanę kopert? Zaproszenie