Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem chamem ale jestem z siebie dumny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

byłem rok w związku z ukrainką, na początku było fajnie ale z czasem zaczęła mnie wyzywać, przeklinać, wylewała na mnie swoje frustracje a ja byłem po śmierci ojca i nie mogłem skutecznie tego odpierać wiec tkwiłem w tym bagnie bo nie chciałem być sam. Rozstaliśmy się miesiąc temu, ja jej podziękowałem, ona wpadła w furie, przy wyprowadzce uszkodziła mi wyposażenie w domu, potem próbowała nieudolnie się kontaktować przez FB. Puściła jakieś niestworzone rzeczy o mnie w eter za co jest mi bardzo wstyd, przypomniałem sobie o tym że w listopadzie 2024 skończyła jej się karta pobytu, nie ma statusu UKR, w dodatku nie ma stałej pracy bo pracuje na czarno i nie umowy najmu więc doniosłem do Straży Granicznej że jest w PL nielegalnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

od jej koleżanki dowiedziałem się, że ją deportowali :)

#zwiazki #ukrainki #tinder

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Lokalizacja opa: Muchosrańsk.

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ONWRO95: no ustawa jest
"Ustawa o pomocy obywatelom Ukrainy w związku z konfliktem zbrojnym na terytorium tego państwa"

nie będe jej przecież przepisywać, można się zapoznać
  • Odpowiedz
@ONWRO95: ale to najwaniejsze:
". Jeżeli obywatel Ukrainy, o którym mowa w art. 1 ust. 1, przybył legalnie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w okresie od dnia 24 lutego 2022 r. do dnia określonego w przepisach wydanych na podstawie ust. 4 i deklaruje zamiar pozostania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, jego pobyt na tym terytorium uznaje się za legalny do dnia 30 września 2025 r. Za legalny uznaje się także pobyt dziecka
  • Odpowiedz