Aktywne Wpisy

Sonny86 +645

z0mb1e +333
Nikt tak nie oszukuje jak chinol.
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
źródło: _DSC3036-q82-w2560-h
Pobierz

Może trochę dziwna prośba, ale jest ktoś chętny podzielić się jak wygląda/wyglądał wasz związek z borderlinem? Mimo że w moim związku się dobrze układało to miesiąc temu, z dnia na dzień, zerwała ze mną dziewczyna – nie pierwszy raz. Pojawiają się podobne schematy, mówi że nie wie czy mnie kocha, że nie jest gotowa na związek i kontakt się generalnie urwał (jeśli ja się nie odzywam, to ona się w ogóle nie odezwie). W związku doświadczyłem podręcznikowego gaslighting’u, nawet w dniu rozstania wmawiała mi nieprawdziwe rzeczy, które można było zweryfikować wspólnym spojrzeniem w historię chatu na messengerze – ale ona tego nie chciała, bo jak sama ujęła „nie mamy o czym gadać, ja już wszystko wyjaśniłam i kończę ten temat, lepiej ty się zastanów nad swoim zachowaniem”. Na temat takich sytuacji, w tym karania ciszą i wielu podobnych, mógłbym się rozpisywać do jutra, stąd też moja niemalże pewność co do bordera. A zauważyłem że czytanie historii obcych ludzi pomaga mi trochę trzeźwiej spojrzeć na moją sytuację, stąd moja prośba powyżej.
I pytanie czy taka osoba jest już skreślona na amen? Abstrahując od jej humorków, potrafi być czuła i kochająca, jest inteligentna i w głębi serca nie jest złą dziewczyną. Jedyną krzywdę jaką wyrządza innym to właśnie objawami bordera. Zaburzenia nie są jej winą, tylko wynikają z jej ciężkiego dzieciństwa. Ma terapeutke ale ma też niestety opory przed chodzeniem do niej, zresztą ona do dzisiaj nie zweryfikowała jej borderline'a, więc zaczynam wątpić w jej umiejętności.
#zwiazki #borderline #psychologia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: skąd ta pewność ze wcale nie jest/była wyrachowana? sądząc po tym jak łatwo dajesz się jej omotać, to nie jesteś zbyt dobrą wyrocznią w tym temacie.
a może zacznij wątpić w bordera?
@mirko_anonim: sęk w tym, że się nie da. Tak naprawdę to się ciesz, że ona odeszła i Wasze drogi się rozeszły. Nie zdziw się jednak, jak za jakiś czas znowu będzie chciała wrócić. Ja jedynie mogę radzić: w żadnym razie nie daj się namówić na odnowienie znajomości. Chyba że przedstawi Ci kwit, że się leczy. Nie analizuj już tej znajomości. Daj sobie czas i poszukaj przyczyny, dla
Zaburzenia to skrócony opis pewnych cech charakteru. Równie dobrze możesz powiedzieć, że charakter nie jest jej winą, bo tak ukształtowało ją otoczenie i takie geny. W takim razie, co jest jej winą, jeśli
@Nemayu ciężko mi dyskutować z tym co napisałeś, oczywiście możesz mieć (i pewnie masz)
Tak samo skąd wiesz jak wyglądała realna sesja na której opisała Wasz związek? Osoby zaburzone mają to do siebie że często
To nie jest związek - to emocjonalna karuzela z wypalonymi hamulcami.
@Kitku_Karola: ja mam bordera. Generalnie da się i mam wsparcie od mojej różowej. Rozwiązanie jest takie samo, jak... W wielu problemach ludzi. Ustawić sobie
Ogólnie to o co kaman z tym borderline?