Aktywne Wpisy

Buckshot_00 +60
Mówcie co chcecie. Że brudnopis, że cośtam. Ewa Swoboda jest dobrą, charakterną dupą handlujcie z tym.
#ewaswoboda
#ewaswoboda
źródło: 1000005259
Pobierz
cugowski +83
#mediolan2026 Pożegnam się teraz, żeby na spokojnie śmieszkować na ceremoni. Dzieki Wam wielkie mirki, mireczki, zimoni, osoby zimujące za ostatnie naście dni. Ta Olimpiada była dla mnie wspaniała głownie dzięki Wam wszystkim na tagu ;) Było mi niezmiernie miło ledwo otwierać oczy i czytać wszystkie 'niestety', których dostarczali Nam turyści oraz za wszystkie 'stety', których dostarczali Nam wszyscy sportowcy. Był to cudowny czas, niech te 4 lata miną tak szybko
źródło: cortina-stety
Pobierz
![Co słychać na budowie pierwszej elektrowni jądrowej w Polsce? [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/418058cc828555f4e09b145d56ea9913286a77a980dcfc1d2a2a42b3fd2d257f,q80.jpg)

Pytanie do ludzi z IT: czy warto robić magistra z infy czy zostać z samym licencjatem/inżynierem z infy jeśli mam już 5 lat expa? Dłuższa wersja poniżej.
5 lat expa here, załapałem się do branży w czasie covidu bez studiów, 2 lata temu zacząłem robić inżyniera żeby mimo wszystko mieć ten papierek wyższego wykształcenia w CV, natomiast z racji że robie to zaocznie na byle jakiej uczelni to właściwie poza papierkiem, stratą kasy bo musze płacić i nie wysypianiem się w weekend to nic mi to nie da, plus no mam juz te 5 lat expa wiec nie wchodze jako juniorek. Szczerze mówiąc nie mam najmniejszej ochoty jeszcze potem iść na magistra i najchętniej bym tego nie dotykał nawet kijem, no ale nie ode mnie zależy to jak pracodawcy patrzą na takie rzeczy w CV, mógłbym się na upartego przemęczyć, ale pytanie czy w takiej sytuacji warto i czy to serio robi jakąś różnice przy rekrutacjach, tym bardziej że musiałbym z własnej kieszeni za to płacić.
Tak wiem, było wałkowane milion razy i użyj opcji szukaj, w internetach opinie bardzo podzielone na ten temat jesli chodzi o rynek europejski, bo akurat w anglosferze i np na amerykańskim reddicie to pogląd jest raczej taki że Bachelor to standard i wystarczy i wiecej sie nie oplaca bo tam to cholernie drogie, no ale jak sprawa wyglada w Europie i w Polsce? Będę żałował jeśli nie dociągnę magistra?
#studia #studbaza #pracait #informatyka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
7 lat w branży, pracowałem nawet w banku jako natywny programista (nie-kontraktor) i byli programiści bez studiów po bootcampach xD robiłem w samych korporacjach, głównie finansowych i przez braki programistów zatrudniano każdego
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero