Aktywne Wpisy

chwed +91
Popatrzmy sobie na cywilizację francuską i na cywilizację polskich parków przemysłowych.
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
źródło: image
Pobierz
Herm1t 0
A tak poważnie rozmawiając - jaka część waszego portfolio to GPW?
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda

Czy bylby ktos tak mily i opisal objawy #wzjg lub #ibs ?
Od jakiegos czasu mam skurczowe bole brzucha, biegunki(szczegolnie po lezeniu na plecach i sporcie). Zrobilem usg, badanie kalu(wlacznie z badaniem na obecnosc krwi), mialem badanie fizykalne odbytnicy i wszystko wyszlo ok. Diete mam niskotluszczowa, wolna od slodyczy i fastfoodow. Typowy highcarb bo duzo sportu uprawiam. Nic nie zmienialem w diecie, a wczesniej bylo ok. Mam 30lat. Lekarze zalecaja kolonoskopie lub gastroskopie ale boje sie tych badan. Czesc z nich mowi, ze to od stresu i na pewno jest w tym troche racji ale nie do konca. Skoro wystarczy ze krzywo sie uloze na plecach i czuje jakis skret w jelitach i za kilkadziesist inut biegunka oraz po sporcie, gdzie nie jem przez 3h a tylko pije lapie mnie nagle biegunka to chyba nie tylko stres? Staje sie to uciazliwe w zyciu codziennym...
Tak wiem, zrob kolonoskopie i gastroskopie. Wymecze sie i pewnie i tak nic nie wyjdzie...
#choroby #lekarz #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Szukaj opcji kolonoskopia + gastroskopia w znieczuleniu ogólnym, dwa badania od razu robią pod znieczuleniem i spokój.
ą@mirko_anonim: nie ma sie co bac, normalne badania. Mialem oba jedno po drugim na tej samej wizycie, ze znieczuleniem miejscowym, jedyne jakie sa to nieprzyjemne. Zrob sobie jeszcze test na SIBO i helicobacter, pod kątem pasozytow tez mozna.
Glowa i jelita sa od siebie bardzo zalezne.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Na IBS lub generalnie na „wrażliwe” jelita polecam maślan sodu - kup dobry, bez wypełniaczy, dobry skład. Już po tygodniu stosowania potrafi czynić cuda
Zrobiłem kolonoskopię w miarę szybko i po wyniku histopatologii dostałem finalna