Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Miesiąc temu rozstałem się z dziewczyną po kłótni, podczas której powiedziałem wiele bolesnych i krzywdzących słów. Byliśmy razem przez cztery lata. Jestem w niej bardzo zakochany i od tamtej pory próbuję na wszelkie sposoby ją odzyskać. Niestety, nie chce ze mną rozmawiać – zablokowała mnie, całkowicie się odcięła.

Byłem jej pierwszym partnerem. Plany na wspólną przyszłość były dla niej czymś realnym – mówiła o ślubie, dziecku, o tym, że już czas. Zawsze powtarzała, że chce spędzić ze mną życie.

Jest najcudowniejszą osobą, jaką kiedykolwiek spotkałem.

Dwa tygodnie po rozstaniu powiedziała mi, że spotyka się już z kimś nowym – ma nowego chłopaka. To był dla mnie ogromny cios, zupełna psychiczna rozsypka. Uważam, że to raczej relacja na pocieszenie, próba wypełnienia pustki po mnie.
Nie wiem co dalej robić, jak naprawić to co popsułem.

Tęsknię za nią. Kocham ją nadal.
#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim zamiast kłótni gdzie się ludzie obrażają czy krzyczą na siebie powinny istnieć rozmowy o tym co czujecie w danej sytuacji bez oskarżeń czy obrażania. Możliwe że każda taka kłótnia to było wyrzyganie coś drugiej osobie by sobie ulżyć a nie konstruktywna rozmowa która gdzieś dąży do jakieś poprawy.

Co do odzyskiwania kogokolwiek to to tak nie działa. Życie to nie bajka z Disney’a czy jakiś film romantyczny. Jesli ktoś zrywa
  • Odpowiedz
  • 13
@mirko_anonim dwa tygodnie po skończeniu czteroletniego związku i ona już skacze po nowym bolcu? Nie brzydzi cię to? Po usłyszeniu tej informacji powienieś mieć odruch wymiotny, a najlepiej to idź się przebadać bo pewnie skakała jeszcze będąc z tobą
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Brzmi, jakbyś bardziej tęsknił za kontrolą, niż za nią. Powiedziałeś bolesne słowa? Dobra, ludzie popełniają błędy. Ale jak po czterech latach kobieta z dnia na dzień całkowicie się odcina, blokuje i po dwóch tygodniach jest z kimś nowym - to nie tylko przez jedną kłótnię. To znaczy, że od dawna była emocjonalnie spakowana. A Ty nie straciłeś miłości swojego życia. Ty straciłeś iluzję, że ją jeszcze miałeś.

PS. Bolesne
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
tolerancyjny-czempion-9:

Dwa tygodnie po rozstaniu powiedziała mi, że spotyka się już z kimś nowym – ma nowego chłopaka.

Pewnie już miała 2 miesiące przed rozstaniem, a twój wybuch był spowodowany jej manipulacjami, żeby było, że rozstaliście się z twojej winy i żeby bez wyrzutów sumienia mogła związać się z tamtym - baby takie właśnie są.
  • Odpowiedz
@ManuI: Dokładnie tak miałem, jak tylko tydzień po zerwaniu przy zabieraniu ostatnich rzeczy z mieszkania zobaczyłem moją ex z bogatszym i wyższym typem to od razu z trybu smutek przeskoczyłem w uj złość i obrzydzenie, mimo że w serduchu jeszcze gdzieś tam siedzi. Najlepsze było to, że już połowy jej ciuchów nie było to jeszcze połowa gumek zniknęła (więc wskoczyła i na drąga i na kwadrat niebieskiego) (
  • Odpowiedz
Byliśmy razem przez cztery lata.

Dwa tygodnie po rozstaniu powiedziała mi, że spotyka się już z kimś nowym – ma nowego chłopaka

@mirko_anonim: Jeśli po czteroletnim związku ma nowego chłopa w dwa tygodnie to znaczy tylko tyle że bolcował ją już wcześniej

Śmieci same się wyniosły, masz teraz przynajmniej spokój.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: patrząc na szybkość jej wejścia w nowy związek, to tej relacji już nie było bardzo długo przed rozstaniem. Popłaczesz chwilę i znajdziesz nową, nie ma ludzi nie do zastąpienia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Idź na terapię.

Patrzysz na całą układankę z perspektywy emocji, żalu, straty, samotności i pustki.
Pewnie będąc w związku też byłeś zaślepiony - może nawet głupio zakochany. \
A może faktycznie jesteś bucem i to wszystko jest Twoja wina :)

Tak czy srak, coś z Tobą jest "nie tak", dla własnego spokoju ducha oraz Twojej następnej partnerki powinieneś porzadnie zaadresować to co siedzi w Twojej głowie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: po 4 letnim związku nie ogarnia się kolejnego w dwa tygodnie. To jebło już dawno. Nie ważne co byś powiedział i zrobił ona już miała inny plan na swoją przyszłość. Dobrze że Cię zablokowała, oszczędziła Wam kolejnych przykrości. Zostaw całość za sobą. Nie ma opcji odzyskania jej. To już przeszłość. Nigdy nie pozwól nikomu wyprowadzić się z równowagi, będą mieć nad Tobą kontrolę a to cóż zwykle nie kończy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Musisz ogarnąć, że to nie bylo nic magicznego, a po prostu przezywasz syndrom tej jedynej. Ja przez kilka pierwszych rozstań mialem dokladnie to samo, ze nie mogłem potem o łasce zapomnieć przez grube miesiące. Teraz natomiast znając ten mechanizm, i to ze granie na litość dziala dokladnie w drugą stronę, jeśli chce sie kogoś odzyskać (najczęściej i tak nie ma sensu). Dla ludzi strata jest często nie do zniesienia,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
powściągliwy-poeta-35: +1 Miałem dokładnie taką samą sytuację. Poznany kolega w nowej pracy miesiąc po rozstaniu już nie był kolegą bo polecieli razem na egzotyczne wakacje xD. Wiem, że Cię to boli miereczku, ale za jakiś czas będziesz jej w jakiś sposób "wdzięczny", że śmieci same się wyniosły z Twojego życia. Powodzenia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz