Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jakis czas temu podczas wspolnego przejazdu poznalem rozowypasek. Zaczelismy sie spotykac i tak to juz trwaokolo 2 miesiace. Wlasciwie to z obu stron padaja juz deklaracje o wejsciu w #zwiazki. Jako ze ja mam 36 lat i jest to moja pierwsza blozsza relacja, ona 29 to czesto poruszamy tematy jakis planow na przyszlosc. I tutaj jest problem, bo np ona chce miec kiedys #wesele takie tradycyjne, gdzie sie tanczy, jest duzo ludzi natomiast ja nie lubie takich imprez, tanczyc nie umiem, jest to dla mnie cringe i nawet na weselu swojej siostry bylem raptem 2-3h i sie zmylem. Nie wiem czy jest sens inwestować czas gdy mamy tutaj juz zgrzyt ale z drugiej strony moze to jest po prostu p------a i to ja panikuje? #slub

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jej koleżanki powiedzą potem "miałam piękne wesele" a ona powie "poświęciłam się dla męża i mieliśmy tylko długą kolację po ślubie". To oczywiście będzie się przekładało na inne rzeczy, wyjścia do kina, wyjścia do znajomych, postrzeganie was w rodzinie. Jeśli jest zdesperowana lub mało warta na rynku matrymonialnym to na to pójdzie i nie masz co się bać, najwyżej czasem ci to wytknie, ale myślę, że nie będziesz odczuwał
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeżeli dla Ciebie jest problemem przeboleć jeden dzień wesela dla ukochanej, to daj jej spokój.

A wg mnie to pierdoła, pójdziesz do szkoły tańca, wykujesz kilka kroków i noc jakoś minie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: musi być jakiś kompromis w związku. Ale jeżeli uważasz że to świetna osoba to w szkole tańca naucza cię 3 ruchów które wykonasz w tańcu z każdą babcią i ciocią i git.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim to jest p------a. Problemem byłoby gdybyście się nie zgadzali co do samego małżeństwa. A już to jak ma wyglądać czy nie wyglądać wesele jest do dogadania, o ile w innych kwestiach się zgadzacie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: do wesela to raczej jeszcze macie trochę czasu. Jak już będziecie mieć konkretne plany w związku z tym to dogadacie wersję zadowalającą obie strony. Zwyczajnie wybadaj teren jaką ma opinię jeśli druga strona nie chce czegoś takiego.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ludzie będą gadali, że to pierdoła, a jest dokładnie odwrotnie. Znamienne w kontekscie waszych zapatrywań na życie, już ustawiajace cię w roli ustępującego, po weselu dokładnie się przekonasz.
  • Odpowiedz