✨️ Obserwuj #mirkoanonim Witam państwa. Krótka piłka z mojej strony - co byście wybrali?
1. Mieszkanie 61m2, super lokalizacja (do metra 5 minut z buta), blok z 2016 8-pięrowy (mieszkanie na ostatnim piętrze), okolica to typowe nowe blokowisko, miejsce na parkingu podziemnym, potrzeba zaciągnięcia kredytu hipotecznego na około 120tys.
2. Mieszkanie 69m2, lokalizacja niezła (do metra 20 minut z buta), blok z 1992 (ale nie wielka płyta) 3-piętrowy (mieszkanie również na ostatnim piętrze), okolica kameralna otoczona zielenią, garaż wolnostojący zamiast miejsca na parkingu podziemnym, bez kredytu hipotecznego.
@mirko_anonim: Ciężko powiedzieć, pytanie do jakiej stacji metra te dystanse, jaki widok w tym mieszkaniu na 8 piętrze, w jakim kierunku ekspozycja, czy układy porównywalnie funkcjonalne, wysokości czynszów, czy jest klimatyzacja, lub jaka jest możliwość jej instalacji, czy jest komórka lokatorska. Jaki jest dojazd do metra z tego drugiego bloku, może jakiś fajny tramwaj? Ja osobiście bym szedł w cokolwiek jak najbliżej metra, bo jak dla mnie pozostałe formy transportu
@mirko_anonim: przeżyjesz bez garażu podziemnego? jakość życia w deweloperskim to zazwyczaj dno, nawet na ostatnich piętrach - wbrew bajkom roztaczanych przed sprzedających ( ͡°͜ʖ͡°) podczasy gdy lata 1900-2005(+-) są peakiem jakości polskiego budownictwa, niedoścignionym przez patodeweloperke
✨️ Autor wpisu (OP): @DeoLawson: Ok, postaram się przybliżyć więcej szczegółów: mieszkanie #1 przy metrze Bródno, mieszkanie #2 na Ursynowie, najbliżej metro Stokłosy. W tym starszym mieszkaniu układ jest trochę lepszy (większa kuchnia, sufit na 3,5 metra), ale najbardziej podoba mi się to, że dookoła jest pełno zieleni, bez opcji że ktoś coś tam wybuduje (teren chroniony). Jest cicho i kameralnie. W tym pierwszym już dookoła budują się nowe
✨️ Autor wpisu (OP): @villager: Zamiast miejsca podziemnego mam w drugim wypadku garaż wolnostojący, zaraz przy klatce, więc nie jest źle. Jakbym miał fanaberię kupić sobie elektryka kiedyś, to mogę go nawet w tym garażu ładować.
@mirko_anonim: ten wolnostojący to chyba jeszcze gorszy temat, niż naziemne miejsce parkingowe. zabija cały spontan wyciągania auta, a jeżeli codziennie jeździsz do pracy, to pewnie cie szlag trafi od codziennego otwierania, zamykania, wsiadania, wysiadania itd. xD za to jako graciarnia czy na drugie auto, jest dużo przydatniejszy
@mirko_anonim: Jak bez windy to dla mnie nie ma tematu, ale zgadzam się co do Ursynowa, mieszkałem kiedyś przy metrze Stokłosy i uważam że Ursynów to najlepsza dzielnica do życia.
@mirko_anonim: Ursynów to dużo lepsza lokalizacja niż Bródno. Brak windy trochę lipny. Nie wiem w którą stronę dokładnie jest to mieszkanie przy metrze Stokłosy ale zwróć uwagę, czy nie jest blisko wylotów z tunelu POW i czy faktycznie jest cicho - w okolicy ostatnio zauważyłem wyprzedaż mieszkań ( ͡°͜ʖ͡°)
@mirko_anonim: Jak bez windy to dla mnie nie ma tematu, ale zgadzam się co do Ursynowa, mieszkałem kiedyś przy metrze Stokłosy i uważam że Ursynów to najlepsza dzielnica do życia.
Jak lubisz betonowy gaj to pewnie tak ( ͡º͜ʖ͡º) Taki KEN to przecież tunel z bloków.
✨️ Autor wpisu (OP): Dzięki za opinie. Dotychczasowe wyniki ankiety w sumie potwierdzają zasadność mojego dylematu, bo widzę, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
@KosmicznyBarszcz @DeoLawson: A jeszcze z ciekawości zapytam: dlaczego widzicie brak windy jako czynnik dyskfalifikujący? Ja się jakoś głębiej nawet nad tym nie zastanawiałem. Rozumiem że np. zrobienie remontu jest bardziej uciążliwe, czy duże zakupy łatwiej wnieść mając windę, ale to chyba nie jest aż tak strasznie
@mirko_anonim: Porównaj sobie czynsze i inne opłaty czy nie ma jakiś sporych różnic, bo z reguły jednak w nowym budownictwie masz trochę niższe czynsze.
@mirko_anonim: Robienie czegokolwiek w mieszkaniu co wymaga przyniesienia z samochodu to dramat, wystarczy że toreb z zakupami masz wiecej niz dasz rade fizycznie ze sobą wziąć. Ciągłe jęczenie kurierów, gości. Wnoszenie mebli, czasem klatki schodowe są po prostu za wąskie na jakieś elementy. Absolutnie każdy kogo znam ma jak najgorsze zdanie o 3 piętrach bez windy. A miałem znajomych co mieszkali na 4 bez windy bo w prl normy były
Witam państwa. Krótka piłka z mojej strony - co byście wybrali?
1. Mieszkanie 61m2, super lokalizacja (do metra 5 minut z buta), blok z 2016 8-pięrowy (mieszkanie na ostatnim piętrze), okolica to typowe nowe blokowisko, miejsce na parkingu podziemnym, potrzeba zaciągnięcia kredytu hipotecznego na około 120tys.
2. Mieszkanie 69m2, lokalizacja niezła (do metra 20 minut z buta), blok z 1992 (ale nie wielka płyta) 3-piętrowy (mieszkanie również na ostatnim piętrze), okolica kameralna otoczona zielenią, garaż wolnostojący zamiast miejsca na parkingu podziemnym, bez kredytu hipotecznego.
Oba mieszkania odnowione, gotowe do wprowadzenia.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #zakupmieszkania
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Co lepsze?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
https://haloursynow.pl/pl/11_wiadomosci/31849_ursynow-przegral-walke-z-halasem-z-pow.html
Jak lubisz betonowy gaj to pewnie tak ( ͡º ͜ʖ͡º)
Taki KEN to przecież tunel z bloków.
@KosmicznyBarszcz @DeoLawson: A jeszcze z ciekawości zapytam: dlaczego widzicie brak windy jako czynnik dyskfalifikujący? Ja się jakoś głębiej nawet nad tym nie zastanawiałem. Rozumiem że np. zrobienie remontu jest bardziej uciążliwe, czy duże zakupy łatwiej wnieść mając windę, ale to chyba nie jest aż tak strasznie