Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siemano, szybkie pytanie dot. kobiet, fajnie jakby odniosły się osoby, które były w podobnej sytuacji.

Ja 25 lata, dziewczyna 23 lata. Spotkaliśmy się około rok temu pierwszy raz, bardzo fajne wyjście, od razu złapaliśmy wspólne tematy, sporo nas łączy, na wiele rzeczy patrzymy podobnie. Trochę odwaliłem, bo ją zlałem i jej drugą propozycję wyjścia, chwilę później znalazłem inną dziewczynę, z którą byłem do tej wiosny. Los tak chciał, że przypadkowo znowu się spotkaliśmy w miejscu publicznym, udało się umówić na wyjście, też było świetnie, długo nie chciała wracać do samochodu, a nawet sama rozmowa o pierdołach, żarty i tak dalej ją cieszyły i teraz jesteśmy umówieni na jednodniową wycieczkę za kilka dni. Problem w tym, że dosłownie w każdej mojej relacji z przeszłości dziewczyny starały się odpisywać dość szybko, szczególnie na początku relacji, kiedy byliśmy sobą podjarani. Ta dziewczyna natomiast odpisuje najczęściej co 2-4 godziny (do godziny wieczorami), nawet się rozpisuje, a jak już odpowiadam krótko, to sama zadaje jakieś pytania. Co jednak wejdę na Mess, prawie zawsze wyświetla się jako aktywna, więc nawet w pracy 'wydaje się być przyklejona" do telefonu. Cięzko mi ją przeczytać, czy role się odwróciły i ona ma wywalone, czy po prostu jest zajęta pracą, próbuje dać mi przestrzeń, abym za nią biegał (wcześniej ten rok temu odpisywała częściej i więcej), bo jej na mnie mimo wszystko zależy nawet po tym roku i olaniu z mojej strony? Sam staram się odpisywać co minimum godzinę, nie być nachalny, ale jak mam możliwość, to zawsze odpowiadam i trochę mnie męczy takie odpisywanie po jakimś czasie, a myślę, że jest za wcześnie, aby o tym rozmawiać z nią - wyjdę na desperata.

#dziewczyna #rozowypasek #odpisywanie #relacja #kobiety

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Olałeś ją wcześniej i teraz się dziwisz, że nie pokazuje Ci, że jest na każde skinienie? Ciesz się, że chciała się umówić po tym wszystkim, bo równie dobrze mogła Cię potraktować jak powietrze przy "spotkaniu w miejscu publicznym".
  • Odpowiedz
@thorgoth: ale on napisał, że dziewczyna jest mega często aktywna, tylko jemu nie odpisuje - albo gra w gierki, albo nie jest go pewna, albo go traktuje jako poduszkę, gdyby coś. Choć w tym przypadku pewnie by mieli problem się umówić na 2 wyjście, szczególnie że to ma być wycieczka całodniowa.

Ja bym po prostu ograniczył kontakt do minimum, albo sama zacznie więcej i częściej pisać, albo samo to przyjdzie
  • Odpowiedz
@malpeczka18: to jeszcze zależy od dwóch rzeczy:
1. co to za komunikator i jak jest ustawiony. Są takie które pokazują aktywność zawsze a nie tylko podczas używania aplikacji
2. czy odpowiada z opóźnieniem wszystkim czy tylko OPowi. To pierwsze byłoby pozytywne, to drugie mniej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: może stara się nie zaangażować zbyt mocno bo zakłada,że znowu możesz ją olać. Ja jestem zdania,że warto otwarcie rozmawiać i zapytać, chociaż to niektórym psuje romantyzm i gonienie króliczka, czy coś tam
  • Odpowiedz
@thorgoth: 1. Napisał mess, więc messenger.
2. tego nikt nie wie :)

Niemniej wg mnie jeśli dziewczyna jest chętna na wyjścia czy wycieczki, polubiła OP-a i pewnie gra z nim w gierki, udaje niedostępna, żeby on ją złapał w końcu, a nie zaraz odleciał jak poprzednio. Scenariusz że to jakaś zemsta za olanie rok temu raczej nie wchodzi w grę, bo by tylko z nim pisała dla jaj, tak uważam
  • Odpowiedz