Aktywne Wpisy

krystian-stepaniak +216
Co te beciaki mają w tych łbach XD
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #logikaniebieskichpaskow #blackpill
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #logikaniebieskichpaskow #blackpill
źródło: IMG_8207
Pobierz
nowszyja +169
Chyba, że to Habibi z kraju trzeciego świata, który na co dzień rozwozi żarcie na Uberze, to jego te wymagania nie dotyczą.
#p0lka #logikarozowychpaskow #blackpill
#p0lka #logikarozowychpaskow #blackpill
źródło: HEpUFTDWEAAwjxj
Pobierz

Wpadł spadek i chciałbym sobie kupić lub zbudować dom.
Nie znam tematu zupełnie, nic, a nic. Całe życie mieszkałem w bloku.
Mam parę dylematów i niewiadomych. Miasto powiatowe ok. 100tys. W mieście domy są bardzo drogie. Ceny po ponad milion, często blisko 2 milionów za kostki z prl. Bardzo mało taki ofert jest, raptem przez ostatni rok widziałem kilka które zniknęły dość szybo. Ciężko też znaleźć coś archiwalnego z danej ulicy czy nawet osiedla. Chyba jest wzięcie. Miasto by mi pasowało bo rozwiązuje kwestię dojazdów ale raczej mało realne aby trafić coś rozsądnego cenowo.
Domów za miastem jest więcej. Ale też mogę się "budować". Tylko ktoś by musiał poprowadzić mnie za rękę, jakiś doradca, oczywiście za opłatą. Dziwi mnie kwestia działek. Np. są puste pola i nagle się ktoś buduje, a nigdzie nie spotkałem aby ktoś sprzedawał działki. Są osiedla domków i pomiędzy nimi puste działki ale nikt ich nie sprzedaje. Nie wiem czy ktoś wykupił aby nikt się nie pobudował obok czy o co chodzi. Jak dotrzeć do właścicieli takich działek? Mam parę upatrzonych i chętnie bym dobrze zapłacił więcej za takie które mi pasują najbardziej.
Co jeszcze powinienem wiedzieć, co wybrać, na co zwracać uwagę.
#nieruchomosci #dom #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Jeżeli wisiał dom za x, i już nie wisi to nie znaczy, że sprzedał się za x
Działki między domami stoją, ponieważ ktoś chce wysoką cenę. Jeździj po okolicy i szukaj ogłoszeń na działkach.
@mirko_anonim: Dobry architekt, dobry konstruktor adaptujący, dobry kierbud, no i chat GPT oczywiście.
@kuncfot:
Działki czasami stoją jako lokata kapitału.
Ktoś sprzeda gdy przyjdzie pora, albo dzieciom odda.
Tak, wiem, że ludzie sobie kupują działki i trzymają jako lokata kapitalu i pewnie też aby się nikt nie pobudował tak jak mi powiedzieli sąsiedzi. A zawsze działkę na po sąsiedzku ma np. dla swojego dzieciaka jakby się
Z ogłoszenia to nie ten biznes.