Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Najlepiej przecierpiec. Ja palilem z 2 lata nonstop zawalajac zycie. Tylko u mnie to tak dzialalo, ze jak nie mialem to nie palilem, a moglem se ogarnac jakis najlepszy weed. Najgorzej przezyc te pierwsze 2 tygodnie bo tak jakos dziwnie wszystko na trzezwo robic a potem to z gorki. Nawyk trzeba zastapic innym nawykiem wiec nauka jezyka czy silownia to dobry kierunek.
  • Odpowiedz
Więc wczoraj wieczorem odbyłem długą i poważną rozmowę z moją żoną, przyznałem się jej do moich wewnętrznych walk i rozterek

@mirko_anonim: To najlepszy krok jaki zrobiłeś! Czapki z głów!
Ogólnie wsparcie bliskich i ich miłość to najlepsze co możesz zrobić. Nie zostawaj sam w swojej głowie. Rozmawiaj z nią!
Stresuje Cie coś?

Do żony, rozmawiaj.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @kunewicz: jak dla Ciebie 12k netto to mało, to masz jakies zaburzenia postrzegania rzeczywistości albo żyjesz w jakiejś turbo bańce - większość ludzi w tym kraju zarabia minimalna krajowa, a mediana to jakieś 4500 netto

@quarien nie jest lekko, dziś jest 5 dzień bez palenia (najdłuższa przerwa od około 4 lat i pierwszy piątek wieczór bez dyma od chyba 10 lat), niestety wczoraj wieczorem
  • Odpowiedz
@kunewicz: jak dla Ciebie 12k netto to mało, to masz jakies zaburzenia postrzegania rzeczywistości albo żyjesz w jakiejś turbo bańce - większość ludzi w tym kraju zarabia minimalna krajowa, a mediana to jakieś 4500 netto

@mirko_anonim: Ja po prostu mam porównanie do ludzi którzy są ambitniejsi niż ci zarabiający te 4500 netto i widzę jakie są możliwości jeśli coś się umie i ma ambicje na więcej. A poza
  • Odpowiedz
@kunewicz: Jakie ma znaczenie to czy 12k netto jest duże dla ciebie czy nie w ocenie tego, czy jest to duża kwota ogólnie? Jeżeli tyle nie zarabia nawet 10% Polaków to chyba można nazwać to "bardzo dużo"? Czy kogoś w 10% ludzi pod względem wzrostu nie nazwałbyś bardzo wysokim? Podejrzewam, że masz jakieś kompleksy, że musisz nawet nieznajomym ci ludziom na internecie obwieszczać, że dla ciebie to mało
  • Odpowiedz