Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam pytanie dot. kredytu hipotecznego. W sumie, to jeszcze nigdy w swoim życiu nie brałem jakiegokolwiek kredytu, nigdy nie brałem niczego na raty - no jedynie co przychodzi mi do głowy, to zapłać po z Allegro Pay.

Jako że w wieku 26 lat przydałoby się już pójść "na swoje" i opuścić dom rodzinny, to stwierdziłem, że chyba najlepszą opcją byłoby wzięcie kredytu hipotecznego i kupno jakiegoś mieszkania - bo chyba lepiej samemu je spłacać, aniżeli wynajmować coś i spłacać komuś innemu jego własny kredyt.

Zastanawiam się tylko nad tym, jak do tego wszystkiego podejść - od 13 lat mam konto w PKO BP i chyba też w tym banku wolałbym wziąć ten kredyt. Jak to wygląda, umawiam się z bankiem na spotkanie dot. kredytu, przychodzę i obgadujemy warunki? Na tym w skrócie to polega?

No i też najważniejsza kwestia, jak myślicie, korzystając z tych informacji, na jaką kwotę mógłbym otrzymać kredyt? 26 lat, bezdzietny, nigdy nie miałem problemów z płynnością finansową, długami, od 6 lat pracuję w IT na stanowisku Administrator Baz Danych, mam umowę o pracę na czas nieokreślony, moje miesięczne zarobki brutto to 7100 zł, mam wykształcenie wyższe techniczne mgr inż.

Z góry dziękuję za odpowiedzi
#kredyt #kredythipoteczny

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: najlepiej znajdź sobie doradcę kredytowego i on ci zweryfikuje zdolność w kilku bankach. Tutaj na tagu jest @kozerus i @marcpol. Każdy bank ci wyliczy troche inną zdolność. Każdy ma inne warunki kredytowe. Nie warto dopłacać do swojej raty tylko ze względu na lojalność wobec banku. W dzisiejszych czasach obawiam się że ciężko ci bedzie o zdolność powyzej 500k, ale moze coś sie poprawiło w ostatnim czasie
  • Odpowiedz
od 6 lat pracuję w IT na stanowisku Administrator Baz Danych, mam umowę o pracę na czas nieokreślony, moje miesięczne zarobki brutto to 7100 zł, mam wykształcenie wyższe techniczne mgr inż.

@mirko_anonim: Matko Boska
  • Odpowiedz
No i też najważniejsza kwestia, jak myślicie, korzystając z tych informacji, na jaką kwotę mógłbym otrzymać kredyt?

@mirko_anonim: Możesz skorzystać z kalkulatora mBanku i samodzielnie sprawdzić zdolność. Nie trzeba podawać danych osobowych https://form.mbank.pl/app/khs/index.htm

Zastanawiam się tylko nad tym, jak do tego wszystkiego podejść - od 13 lat mam konto w PKO BP i chyba też w tym banku wolałbym wziąć ten kredyt. Jak to wygląda, umawiam się z bankiem na
  • Odpowiedz