Aktywne Wpisy
MamMalegoSiurka +19
#mikrokoksy #pokazforme
Kontynuując wątek rozpoczęty przez @Pan_Szeryf i podbity m.in. przez @DywanTv zeby nie umarł, bo w sumie fajna inicjatywa, wrzucam i ja.
Różnica między zdjęciami (Waga wzrost)
Kontynuując wątek rozpoczęty przez @Pan_Szeryf i podbity m.in. przez @DywanTv zeby nie umarł, bo w sumie fajna inicjatywa, wrzucam i ja.
Różnica między zdjęciami (Waga wzrost)
źródło: 1000004929
Pobierz
kris006 +17
Ja już mordeczki na dworcu, lecę do Warszawy, ziomek co go nie widziałem lat tysiąc, ma mi nawinąć robotę w gastro, a Polska B wymiera i lepiej nie będzie, trza uciekać. Trzymajcie kciuki
źródło: 1000028860
Pobierz

Mam 46 lat, za około 20 lat będę przechodził na emeryturę, o ile warunki się nie zmienią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak czy inaczej, mam wolne 800k, które chciałbym zainwestować na emeryturę, wiadomo, że pieniądze w dzisiejszych czasach strasznie tracą na wartości.
Czy kupno mieszkania w #krakow lub #warszawa na wynajem w tej kwocie, to dobry interes w perspektywie 20 lat? Chodzi mi o to, że za 20 lat dostanę emeryturę o równowartości dzisiejszych 3000 zł, mieszkanie wynajmę za równowartość dzisiejszych 3000 zł, żony emerytura wyniesie 3000 zł, więc razem będzie to 9000 zł za co spokojnie z żoną przeżyjemy. Mam IKZE, żona tak samo, również PPE mamy, ale nie spodziewamy się z tego dużych pieniędzy.
#nieruchomosci #inwestycje #pieniadze #emerytura #zus #wynajem #ike #ikze #ppe #ppk
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: 4b9ecd7f3faf865cf0e65f2d36e96efd
PobierzWtedy szybko znajduje się najemca lub ew. kupiec. Duże miasta w takiej perspektywie czasu są raczej bezpiecznym wyborem. Ale kupując cokolwiek na chybił trafił i liczyć na gwarancję spokojnych zysków, to może być ciężko. Jak we wszystkim innym. Trzeba sporo
- kawalerka w dobrej lokalizacji za 500k
- ETF-y za 200k
- obligacje długoterminowe 100k
Nie gwarantuje to sytości, ale też nie jest to nic
Nieruchomości to „betonowe złoto”, ale coraz częściej bardziej problematyczne niż opłacalne – szczególnie gdy rynek jest rozgrzany, a czynsze nie nadążają za inflacją.