Aktywne Wpisy

nieparzystokopytny +998
#takasytuacja W Darłowie budowali szeregowce, ale "przypadkowo" wyszły im bez okien i z Biedronką wewnątrz całości.
To pierwszy na świecie Biedronkowiec ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To pierwszy na świecie Biedronkowiec ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: HLl_Uc9W8AAaQhS
Pobierz
mirko_anonim +13
✨️ Dlaczego Polacy wybierają mieszkania? Ⓘ
Ktoś mi powie co kieruje ludźmi że wybierają kupno mieszkania? Czy Polacy na prawdę uwielbiają żyć jak niewolnicy? Mamy okolice 30 stopni, co można robić w takim bloku? Ani nie wyjdziesz do ogrodu, ani nie zrobisz grilla, nawet głośniej muzyki nie puścisz. Zastanawiam się gdzie takie osoby suszą pranie? Gdzie trzymają butelki z kaucją? Gdzie mają przestrzeń do ćwiczeń? Gdzie trzymają rower? Przecież nawet żeby auto mieć
Ktoś mi powie co kieruje ludźmi że wybierają kupno mieszkania? Czy Polacy na prawdę uwielbiają żyć jak niewolnicy? Mamy okolice 30 stopni, co można robić w takim bloku? Ani nie wyjdziesz do ogrodu, ani nie zrobisz grilla, nawet głośniej muzyki nie puścisz. Zastanawiam się gdzie takie osoby suszą pranie? Gdzie trzymają butelki z kaucją? Gdzie mają przestrzeń do ćwiczeń? Gdzie trzymają rower? Przecież nawet żeby auto mieć
źródło: 817cdf4722038e60ab9d1b53d96ae4904546927581ef1048613305b284dbd3f6
Pobierz

Mam 46 lat, za około 20 lat będę przechodził na emeryturę, o ile warunki się nie zmienią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak czy inaczej, mam wolne 800k, które chciałbym zainwestować na emeryturę, wiadomo, że pieniądze w dzisiejszych czasach strasznie tracą na wartości.
Czy kupno mieszkania w #krakow lub #warszawa na wynajem w tej kwocie, to dobry interes w perspektywie 20 lat? Chodzi mi o to, że za 20 lat dostanę emeryturę o równowartości dzisiejszych 3000 zł, mieszkanie wynajmę za równowartość dzisiejszych 3000 zł, żony emerytura wyniesie 3000 zł, więc razem będzie to 9000 zł za co spokojnie z żoną przeżyjemy. Mam IKZE, żona tak samo, również PPE mamy, ale nie spodziewamy się z tego dużych pieniędzy.
#nieruchomosci #inwestycje #pieniadze #emerytura #zus #wynajem #ike #ikze #ppe #ppk
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: 4b9ecd7f3faf865cf0e65f2d36e96efd
PobierzWtedy szybko znajduje się najemca lub ew. kupiec. Duże miasta w takiej perspektywie czasu są raczej bezpiecznym wyborem. Ale kupując cokolwiek na chybił trafił i liczyć na gwarancję spokojnych zysków, to może być ciężko. Jak we wszystkim innym. Trzeba sporo
- kawalerka w dobrej lokalizacji za 500k
- ETF-y za 200k
- obligacje długoterminowe 100k
Nie gwarantuje to sytości, ale też nie jest to nic
Nieruchomości to „betonowe złoto”, ale coraz częściej bardziej problematyczne niż opłacalne – szczególnie gdy rynek jest rozgrzany, a czynsze nie nadążają za inflacją.