Wpis z mikrobloga

✨️ Afera z ewalletem na XTB – co dalej?
Na grupie inwestomatu na fb jest kolejna afera, gdzie autor opowiada, że założył sobie ewalleta na XTB, a dzień później ktoś przez tego ewalleta wypłacił z konta całą kasę na różne banki. Sprawę już bada sam Inwestomat. Co o tym myślicie? Mając ewallet ma się z automatu włączoną dwuetapową weryfikację, natomiast z ewalleta można wysłać kasę na każde konto, a nie tylko na swoje. To kolejna sprawa, której trzeba się obawiać? XTB mówiło, że haker nie może wypłacić sobie pieniędzy, ale po wprowadzeniu ewalleta jest już taka możliwość.
#gielda #xtb

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: 1.5mln kont a ile mamy przypadków że komuś wsiąkła kasa?
To teraz pomyślcie ile osób traci kasę w bankach. Tak, mają lepsze zabezpieczenia, ale i tak znajdzie się jakiś typ co uwierzy w helpdesk z Anydeskiem lub zbiórka na adwokata bo siostrzeniec po pijaku przeleciał na pasach zakonnice w ciąży
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jakiś screen albo dowód tych rewelacji? Nie każdy ma FB.
eWallet działa jedynie na telefonie (web ma mocno okrojoną wersję) więc ktoś musiałby znać login, hasło i dodatkowo kod żeby wykonać jakikolwiek przelew. Nawet jeśli użytkownik był zalogowany, to nadal przed wysłaniem przelewu trzeba go potwierdzić kodem lub odciskiem palca. Nie chce mi się wierzyć, że przypadkowa osoba mu wyczyściła konto
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @LimboNoir
Nie mogę screena, więc daję cytat:
Witam. Miał może ktoś podobną sytuację? Wczoraj założyłem eWallet w aplikacji XTB, dzisiaj ktoś tak jakby włamał się na moje konto i bez mojej wiedzy zrobił przelewy do różnych osób, niemalże czyszcząc mi konto. Oczywiście wszystkie instrumenty które posiadałem zostały przez tego kogoś sprzedane a środki przelane na eWallet. Sprawę oczywiście zgłosiłem. Co mogło się stać, jak ktoś mógł
  • Odpowiedz