Wpis z mikrobloga

✨️ Czy zmiana pracy wpłynie na kredyt hipoteczny?
Myślę nad zmianą pracy, ale niedługo z partnerką pewnie będziemy planować wziąć kredyt hipoteczny i zastanawiam się czy będzie to miało wpływ na decyzję.

Taki przypadek: Od kilku lat nieprzerwanie pracuję na UOP, ostatnio pracę zmieniałem rok temu i np. gdyby teraz we wrześniu zmienił znowu pracę ale nadal na UOP termin nieoznaczony, a od października składalibyśmy wniosek o kredyt to byłby jakiś problem? Czy jest jakiś minimalny czas jaki trzeba pracować na UOP czy jeśli jest to czas nieokreślony to bez różnicy?

#nieruchomosci #kredythipoteczny #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jak pamiętam to były obostrzenia związane z UoP że nie tylko na czas nieokreślony, ale i podawało się info od kiedy się jest w danym miejscu zatrudnionym. Poza tym do weryfikacji dochodów musiałem podawać bankowi wyciągi z wpłat pracodawcy na konto z ostatnich 6 miesięcy, zatem zmiana pracodawcy Ci wyjdzie. Nie jest to dobrze widziane przez bank, choć podejrzewam, że zależy też od branży, w której pracujesz.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @PfefferWerfer: @projektant_doktorant
Dzięki za odpowiedzi, czyli tak jak zgadywałem mogą być komplikacje.
Robię w IT, wypłata 20k brutto, do tej pory każda robota w sporym korpo i kolejna praca pewnie też by była, ale chyba na ten moment jednak nie warto by było sięgać po te kilka k więcej jak mają robić problemy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @PfefferWerfer: @projektant_doktorant
Właśnie szkopuł tkwi w tym, że na ten moment to czekamy aż narzeczona dostanie przedłużenie UOPa na czas nieokreślony XD (najprawdopodobniej dopiero we wrześniu). Więc wziąć teraz to nie ma szans..., a przy okazji sam myślałem, że może i mi by się udało jeszcze wyrwać lepszą robotę.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak chcesz to mogę Ci sprawdzić możliwości na dany moment i w przyszłości. Zajmuje się hipotekami więc pisz PW. Może obecna umowa partnerki to nie przeszkoda?
  • Odpowiedz
Od kilku lat nieprzerwanie pracuję na UOP, ostatnio pracę zmieniałem rok temu i np. gdyby teraz we wrześniu zmienił znowu pracę ale nadal na UOP termin nieoznaczony, a od października składalibyśmy wniosek o kredyt to byłby jakiś problem? Czy jest jakiś minimalny czas jaki trzeba pracować na UOP czy jeśli jest to czas nieokreślony to bez różnicy?

@mirko_anonim: W zależności od banku są różne kryteria. Część z nich jest w
  • Odpowiedz