Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z wysokimi podatkami przy JDG?
Nowy kontrakt, nieopatrznie skala podatkowa i ostro wjechałem w 32+9% podatek już w pierwszym kwartale, w drugim już na prawdę srogo wyszło. Miałem plan kupić nieruchomość na firmę (jdg) ale zapomniałem że tam amortyzacja więc to nie jest rozwiązanie. Co poradzicie?
#jdg #podatki #firma

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: IKZE 15 tys, zona 120tys, leasing 45-80% auta w pierwszym roku (ale tutaj jest utrata wartości, wiec poprostu to taka okazja aby sobie kupic fajne now auto na koljne np 10-20 lat, bo finansowo to bardzo nieoplacalne)
Jak ta nieruchomość wymysliłeś?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kuncfot: świetnie, pójdę, a który mi da gwarancję tego że coś sensownego mi podpowie, a nie skasuje 300 zł za godzinę mówienia o tym że jestem w dupie i pozostaje oszukiwanie fiskusa czego nie chcę robić tylko tą kasę sensownie ochronić i reinwestować? Bo byłem jakiś czas temu z inną sprawą u jednego i jego doradztwo skończyło się na tym że "podatki trzeba płacić" i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mozesz przeciez wyslac maila do kilku doradcow z dana sprawa (co nawet jest lepsze).
I podpytac czy pomoga Ci w tej sprawie.

Dzieki temu zanim zaplacicsz, juz wiesz kto pociagnie temat dla Ciebie. Jakkolwiek na tyle ile kiedys gadalem z ksiegowym, wstecz juz nie odzyskasz podatku ;)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: źle trafiłeś, ot co, pierwszy raz fachowiec Cię zawiódł?
Co Twój księgowy mówi? może też masz kiepskiego, bo ktoś z doświadczeniem wyrzuci z rękawa więcej asów niż wyżej wymieniono.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:Jak przekraczasz prog w Q1 to 4 dziecko to tez opcja, wiem bo mam i na ryczałcie się też przydaje bo to kolejne ponad 10tys rocznie mniej do US ale w tym roku juz się nie wyrobisz ;) W tym roku moim zdaniem tylko auto Cie "ratuje", Dla rodziny 2+4 Polecam Tesla X Plaid xD tzn zamiast wpłacac tą kase do US pójdzie to na utrate wartości samochodu. Tylko że
  • Odpowiedz
To jakies doladowanie ego?

@Rudz1elec: zasadniczo tak ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Nie no, życia by nie starczyło, żeby latać i poprawiać po "gamioniach" ich wyczyny. No offence.

Natomiast co do Opa, osobiście przechodzi ochota na udzielanie dobrych rad przy jawnym przeginaniu pały, a w moim mniemaniu Op tak uczynił :)
  • Odpowiedz