Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć pracę marzeń jako operator maszyny?
#kiciochpyta o wybory zawodowe
Gdybym mial wybrać pracę marzeń, to chciałbym być operatorem jakiejś maszyny produkcyjnej z elementami hydraulicznymi/pneumatycznymi. Najlepiej gdyby taka maszyna była dosyć zautomatyzowana (jak np. CNC), ale wymagała ode mnie konserwacji, ustawiania i częstych przezbrojeń.
Lubie ład, porządek i dach nad głową na produkcji (te 2 pierwsze nie zawsze są, ale wiadomo).
Lubię się czasem pobawić kabelkami, przykręcić jakiś zawór czy pomachać kluczem, ale nie interesuje mnie bycie elektrykiem, hydraulikiem ani mechanikiem stricte.
Kiedy pracowałem przy odwiertach pod pompy ciepła, uwielbiałem przezbrajania wiertnicy, jakieś dłubanie z głowicami, przejściówkami, świdrami.
Cieszy mnie ciągłość procesu i namacalność owoców własnej pracy.
Lubię być niezależny i kompetentny w pracy, znać swoją maszynę i ją ogarniać od najmniejszej śrubki, najlepiej gdyby SUR przychodził dopiero jak coś się pali na hali ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A automatyzacja to miły detal. Mogę też manualnie yebać naciskając guziczki, ale fajnie mi jak nie jestem uwiązany 7h40m/8h przy maszynie, mam jakąś dowolność w tym co robię, mogę pomóc jakiemuś współpracownikowi w wolnej chwili, iść po kawę etc.

Nie wiem gdzie z takimi preferencjami mogę pójść, ale pomyślałem, że co mi szkodzi zapytać. Może ktoś, gdzieś się o coś otarł i ma jakiś pomysł. Nawet coś zbliżonego, niekoniecznie spełniającego wszystkie kryteria. Najwyżej znowu człowiek dostanie jakiś bezbecki cyniczny komentarz i będzie ciut głupszy niż przed zadaniem pytania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pracbaza #zawod #kolchoz

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: obserwuje bo jestem ciekawa odpowiedzi. Problemem w wyborze zawodu jest to, że często nie wiadomo jak sama praca wygląda i się idzie na ślepo
  • Odpowiedz
Cieszy mnie ciągłość procesu i namacalność owoców własnej pracy.

Lubię być niezależny i kompetentny w pracy, znać swoją maszynę i ją ogarniać od najmniejszej śrubki, najlepiej gdyby SUR przychodził dopiero jak coś się pali na hali ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A automatyzacja to miły detal. Mogę też manualnie yebać naciskając guziczki, ale fajnie mi jak nie jestem uwiązany 7h40m/8h przy maszynie, mam jakąś dowolność w tym co robię, mogę pomóc jakiemuś współpracownikowi w
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
perfekcyjny-uczestnik-2: @Olsea
(OP)
Dokładnie to.
Mi już bliżej do 30 niż dalej, a nadal się motam jak dziecko i nie wiem co jest 5.
Rynek zawodowy to jest dla mnie misterium. Nawet nie wchodząc na takie grząskie tematy jak śmiesznie brzmiące posady w korpo, ale po prostu.
Nawet budowlanka potrafi zaskoczyć, że świat nie kończy się na koparkach, dźwigach, walcach, HDS'ach i spycharkach, a są jeszcze wiertnice pionowe, poziome, kotwiarki, palownice, kafary, jakieś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chętnie bym się wypowiedziała, ale problem w tym, że każdy chce z takiego urobnictwa uciec, a już it jest zamknięte.
Też szukałam takich wątków, ale kończy się to spamem. Pewnym źródłem informacji były wywiady z pracownikami gazet, ale one były tak źle zrobione... Już samo "dla kogo jest ta praca" to nieśmieszny żart.

Swoją drogą, mój brat ciągle mówi "nie wie co jest 5". Z Zach pom jesteś?
  • Odpowiedz