Wpis z mikrobloga

✨️ Jak usunąć swoje wideo z YouTube?
Parę lat temu nagrywałem ze znajomymi jakiś content, trafiał on na youtube. Po latach jednak nie chce aby była tam moja twarz. Oczywiście ze znajomym co ma kanał kontaktu od paru lat praktycznie nie mam, ale jak się odezwałem z prośba to kazał mi spadać na drzewo. Generalnie to prosiłem o jakieś zamazanie twarzy chociaż ale ma mnie gdzie. A najlepiej to bym chciał aby to całkiem skasować bo i mój głos tam jest.
Co można z tym zrobić? Jakieś zgłaszanie do youtube ma sens? Jak oni to zweryfikują? Albo jakaś inna droga?
Oczywiście żadną umową nie byłem związany.
#youtube #prawo #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Parę lat temu nagrywałem ze znajomymi jakiś content, trafiał on na youtube. Po latach jednak nie chce aby była tam moja twarz.

Zaczęło się. Czekam na powstanie firm, które zajmują usuwaniem wizerunku z przestrzeni internetowej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Przypadkowy: Tak to nie działa xd Filmy pewnie generują jakieś wyświetlenie czyli też pieniądze. Z właścicielem kanału nasz drogi się rozeszły i nie za bardzo chce gadać. Nie i kropka. Nie wiem nawet czy można na wrzuconym już filmiku dodać jakieś cenzury czy nie, ale on tego nie chce nawet sprawdzać. A usunięcie to byłoby dla mnie najlepsze ale wiem, że nie ma na to szans.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Przypadkowy: Po części sam to napisałem.
Różnica tylko taka, że nie nagrywałem tego jako dzieciak w wieku 16 lat tylko jako już starsza osoba. A powód chęci usunięcia tego to moja kariera zawodowa. Oczywiście nie godzi to jakoś bardzo w mój wizerunek bo teksty nie były jakieś kontrowersyjne ale po prostu nie chce aby ktoś to wyciągał. A wyciągnąć to może najprędzej np. taki autor tego
  • Odpowiedz
Oczywiście nie godzi to jakoś bardzo w mój wizerunek bo teksty nie były jakieś kontrowersyjne ale po prostu nie chce aby ktoś to wyciągał. A wyciągnąć to może najprędzej np. taki autor tego kanału lub jego koledzy gdy dowiedzą się kim jestem xd

@mirko_anonim: zostałeś psem, a wtedy dissowałeś policję. Zgadłem? xDDD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @Przypadkowy: xD Nie
Teledyski hiphopowe nagrywane z 10 lat temu, ale bez jakiś skrajności typu patola, ławka, osiedla. Ale motyw tańczących kobiet czy śmiesznego papierosa w mordzie miałem xD Nie chce za dużo pisać bo są teledyski z 7cyfrowymi wyświetleniami. Ja to tam łak co się dogrywał tylko ale są osoby które bardziej są znane w mainstreamie. Takie ich początki.
A ja teraz jestem główną głową w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chyba wiem, o jakie teledyski chodzi i wydaje mi się, że cię na nich rozpoznaję.

Jeśli te teledyski mają 7-cyfrowe wyświetlenia, to ziomek byłby idiotą, gdyby po dobroci zgodził się je usunąć. Ciężka sprawa. Myślę jednak, że nikt nie będzie robił dramy z powodu teledysków sprzed 10 lat. Więc wyluzuj.
  • Odpowiedz