@mirko_anonim: nie, tylko ja na co dzień jadam w gastro w domu jadam jedynie przekąski typu warzywa, owoce, zdrowie tłuszcze i czasem źródła białka jadam, nigdy żadnych problemów
✨️ Autor wpisu (OP): @winda_orbitalna: jem codziennie serki, czasami nawet 3 dziennie i zero problemów, od wczoraj jestem na domowym jedzeniu i kompletnie nic mnie nie wzdyma
@Instynkt: Mniej niezdrowe od masła, a tańsze. Poza tym idąc do restauracji to trzeba mieć świadomość tego, że tam się nie dostanie nic dobrego, a większość januszy wykorzysta każdą okację by p-----------ć na cenie.
stąd częste objawy powiązane z brakiem tolerancji na laktozę
@winda_orbitalna: masło zawiera śladowe ilości laktozy, raczej nie jest to problem nawet dla kogoś kto nie toleruje laktozy, prędzej w jakichś sosach może się ukrywać
Majstersztyk xD
A OPowi radzę sprawdzić czy nie dorobił się nietolerancji laktozy
@winda_orbitalna: haha, masła tak tak
źródło: FRYTURA-PALMOWA-20l-Plastikowe-Wiadro-GASTRONOMIA
Pobierzw domu jadam jedynie przekąski typu warzywa, owoce, zdrowie tłuszcze i czasem źródła białka jadam, nigdy żadnych problemów
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@winda_orbitalna: masło zawiera śladowe ilości laktozy, raczej nie jest to problem nawet dla kogoś kto nie toleruje laktozy, prędzej w jakichś sosach może się ukrywać