Aktywne Wpisy

butterfly +108

CzosenWan +200
K---a, wrzucam na allegro spoko ofertę za coś, chłop wygrywa licytację, ja mówię że jak zapłaci sprawnie to do 18 wyślę. Dostałem kasę o 16:30, o 17 wysłałem, a o 18 on do mnie pisze "jak u pana wyglądają zwroty? Bo kurcze nie spodziewałem się, że wygram"
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.

Kupiłem charta angielskiego whippet za 6500zł świetny psiur do 3 tygodni...
Po 3 tygodniu pobytu w domu stał się osowiały,nie chciał jeść.
Weterynarz stwierdził babeszjozę podał jakiś lek nic to nie dało po 2 dniach zero poprawy trafił pod kroplówkę i do szpitala dla zwierząt 4 dni pobytu = 1650zł niestety piesek zmarł w nocy nawet mnie z nim nie było wtedy nie mogłem.
Zdążyłem się już z nim zżyć i wiadomo bardzo mi go szkoda ale nie tak jak psów które były ze mną latami podchodzę trochę pragmatyczniej i utrata tych ponad 8000zł w zaledwie miesiąc też mnie dojeżdża po ludzku może jestem złym człowiekiem ale szczerze bardziej to boli niż strata psa...
Tak racjonalnie patrząc wydałem tyle pieniędzy a nie mam nic.
Czy ktoś był z was w podobnej sytuacji? Czy można jakoś dochodzić teraz nwm zwrotu środków? Od właściciela byłego? Weterynarza? Szczerze możecie się śmiać ale 8000zł to nie jest dla mnie jakaś mała suma...serio ;)
Jak ktoś coś doradzi będę wdzięczny.
A i sekcji nie było żadnej.
#pytanie #psy #pieniadze #weterynarz #weterynaria #wykopefekt #whipped #oszukujo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
następnym razem weź kundla ze schroniska
ja mam 2x nie ze schroniska a przybłędy, jeden 10 lat u mnie, drugi 8. Żywotne s-------e.
Współczuję Mirku, ale babeszjoza to żaden punkt zaczepienia
Niefart pech szczególnie, że szczeniak więc wciąż słaby.
@mirko_anonim: Od Krajowego Związku Kleszczy Polskich.
A tak na serio, @StonkaM i @JonaszSynGrazyny mają rację. Babeszjozę łatwo przeoczyć nawet, gdy już daje objawy.
Jeśli oczekujesz rad na przyszłość, to poczytaj o tym, sprawdź objawy i jeśli masz wątpliwości to od razu leć do weta. Ta choroba potrafi w błyskawiczny sposób rozwalić krew, nerki, wątrobę.
No i
@kam3o: na psa to go na pewno stać. Ale niekoniecznie na kraftowego-gejmingowego za 6 koła. Ze schroniska się bierze za darmo
@mirko_anonim: XD Zgłoś zażalenie do Polskiego Związku Lasów i Łąk, że mają kleszcze na roślinach. Czym zabezpieczałeś psa?