Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z utratą psa i finansowymi konsekwencjami?
Kupiłem charta angielskiego whippet za 6500zł świetny psiur do 3 tygodni...
Po 3 tygodniu pobytu w domu stał się osowiały,nie chciał jeść.
Weterynarz stwierdził babeszjozę podał jakiś lek nic to nie dało po 2 dniach zero poprawy trafił pod kroplówkę i do szpitala dla zwierząt 4 dni pobytu = 1650zł niestety piesek zmarł w nocy nawet mnie z nim nie było wtedy nie mogłem.
Zdążyłem się już z nim zżyć i wiadomo bardzo mi go szkoda ale nie tak jak psów które były ze mną latami podchodzę trochę pragmatyczniej i utrata tych ponad 8000zł w zaledwie miesiąc też mnie dojeżdża po ludzku może jestem złym człowiekiem ale szczerze bardziej to boli niż strata psa...
Tak racjonalnie patrząc wydałem tyle pieniędzy a nie mam nic.
Czy ktoś był z was w podobnej sytuacji? Czy można jakoś dochodzić teraz nwm zwrotu środków? Od właściciela byłego? Weterynarza? Szczerze możecie się śmiać ale 8000zł to nie jest dla mnie jakaś mała suma...serio ;)
Jak ktoś coś doradzi będę wdzięczny.
A i sekcji nie było żadnej.

#pytanie #psy #pieniadze #weterynarz #weterynaria #wykopefekt #whipped #oszukujo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy można jakoś dochodzić teraz nwm zwrotu środków? Od właściciela byłego? Weterynarza?

@mirko_anonim: Od Krajowego Związku Kleszczy Polskich.
A tak na serio, @StonkaM i @JonaszSynGrazyny mają rację. Babeszjozę łatwo przeoczyć nawet, gdy już daje objawy.
Jeśli oczekujesz rad na przyszłość, to poczytaj o tym, sprawdź objawy i jeśli masz wątpliwości to od razu leć do weta. Ta choroba potrafi w błyskawiczny sposób rozwalić krew, nerki, wątrobę.
No i
  • Odpowiedz
Następnym razem zastanòw się czy Cie stać na psa

@kam3o: na psa to go na pewno stać. Ale niekoniecznie na kraftowego-gejmingowego za 6 koła. Ze schroniska się bierze za darmo
  • Odpowiedz