Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: syrop glukozowo fruktozowy to jest niemal to samo co cukier i ma 4kcal, co więcej przez swoją nieco większą słodkość od cukru jest jeszcze bardziej niesmaczny od cukru.

Czy nuggetsy są słodkie w smaku, że twierdzisz, że jest to problem?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak nie wnosisz na wage przynajmniej 90kg sadła to nie nazywaj sie polakiem, a jak nie masz bebzona i pucułowatych czerwonych polik to ty moze chory jestes i sie przebadaj, może jakas anemia czy cos ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
doświadczony-poszukiwacz-55: @Inozythol
W takim razie może ja jestem wrażliwy. Ale dla mnie ten syrop to najgorszy syf. Jak idę na redukcję, bardzo łatwo mi odstawić słodzone rzeczy, jeżeli wcześniej pilnuję, żeby nie miały tego syropu, tylko zwykły cukier. Jak mają, to potem odstawienie słodyczy to mordęga - łeb mnie boli, niedobrze mi się robi, jestem rozdrażniony... Jak na jakimś odwyku.
Różowa ten sam efekt. Dlatego zacząłem o tym czytać, sprawdzając, co
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to są szuryzmy i wkretki.
Objawy przez ciebie opisane mogą mieć różne podłoże.
Natomiast jak zaczynasz w internecie szukać to zawsze znajdziesz coś co potwierdzi twoją hipoteze, nawet jeśli to największa bzdura to ten efekt wzmacnia nocebo.
Inna sprawa, że nie patrzysz na to ile tego jest w skaldzie. Czasem jest wędlina z cukrem i tu już ludzie lamentuje jaki to problem. No może by był gdyby wędlina była
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie zostaniesz. Puszczą Ci lejce w końcu. Bo tak jak pisałem wyżej, od zjedzenia jednego batona łeb Cię bolał nie będzie, za to z podejściem 100%, albo nic to może tak być, bo najpierw chorobliwie będziesz unikał każdego mg cukru, a po jakimś czasie się rzucisz i nadrobisz miesiąc w--------ć wszystko co pod nos się nawinie. Wtedy łeb może może boleć, ale to nie od cukru, choć jemu będziesz
  • Odpowiedz