Aktywne Wpisy
DoktorMorela +74
Eksperci:poród drogami natury jest lepszy
Badania:poród drogami natury niesie mniejsze ryzyko i powikłan niz cesarskie cięcie
Konsensus:cięcie cesarskie jest zabiegiem ratunkowym
Tymczasem polki: zesransko
Ja wiem lepiej,cesarka na zyczenie, a bo koleżance matki siostry wypadł płuco przez odbyt.
Badania:poród drogami natury niesie mniejsze ryzyko i powikłan niz cesarskie cięcie
Konsensus:cięcie cesarskie jest zabiegiem ratunkowym
Tymczasem polki: zesransko
Ja wiem lepiej,cesarka na zyczenie, a bo koleżance matki siostry wypadł płuco przez odbyt.
źródło: Screenshot_20260527_072033_Samsung Internet
Pobierz
Szychasekk +90
#latwogang
Trzeba zbierać niestety na kolejną zbiórkę dla cancer fighters. Koszty działania fundacji niestety pochłonęły większość środków. Buty dla pani prezes za 5 tysięcy złotych, telefon za 6 tysięcy złotych i wiele innych ( ͡° ͜ʖ ͡°) oczywiście żart, ale zawsze mnie śmieszy jak ludzie zbierający pieniądze na tych fundacjach bawią się za te pieniądze, z jednej strony każda złotówka jest ważna więc wpłacajcie a z
Trzeba zbierać niestety na kolejną zbiórkę dla cancer fighters. Koszty działania fundacji niestety pochłonęły większość środków. Buty dla pani prezes za 5 tysięcy złotych, telefon za 6 tysięcy złotych i wiele innych ( ͡° ͜ʖ ͡°) oczywiście żart, ale zawsze mnie śmieszy jak ludzie zbierający pieniądze na tych fundacjach bawią się za te pieniądze, z jednej strony każda złotówka jest ważna więc wpłacajcie a z
źródło: IMG_9494
Pobierz

#gielda #inwestowanie #oszczednosci
Mam 600k oszczednosci, zarabiam 20k na reke co miesiac. Mieszkanie splacone, nie mam wiekszych wydatkow. Poki co skacze po roznych bankach przerzucajac pieniadze na konta oszczednosciowe lub lokaty i tak co 3 miesiace jak sie koncza to musze zmieniac bank. Przy 600k jest to coraz trudniejsze, a oprocentowania spadaja.
Totalnie nie znam sie na inwestowaniu ale chcialbym co zrobic z kasa, troche poczytalem i mam taki pomysl na start: otwieram eMaklera w mBanku (bo mam tam wszystkie konta) i kupuje za 30k ETF zeby zobaczyc z czym to sie je, jak wygladaja moje reakcje na straty itp. Chce zeby to bylo bezobslugowe i ewentualnie zebym za pol roku cos dokupil wiec myslalem o:
1. samym CSPX albo
2. 40/40/20 IWDA, AGGH, EIMI
Na pewno nie chce budowac portfela z 10 czy 30 ETF, to za duzo dla mnie, nie bede tego ogarnial na biezaco.
Opinie, , pomysly, rady?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
*To nie jest porada inwestycyjna
@mirko_anonim: Ale co ty chcesz ogarniać? Kupujesz i leży.
Jak chcesz cały kapitał pchać na giełdę, to kupuj S&P500 i nie kombinuje. Ewentualnie większość na sp500 a reszta w w jakieś inne etf albo spółki, crypto. No i co roku cały limit IKE i IKZE
@mirko_anonim: dzieci sobie zrób
a Ty byś chciał porady w co włożyć 600k żeby było bezpiecznie i jeszcze dało dobry zwrot xd
no z takim podejściem to trzymaj w lokatach, albo mieszkanie kup i tyle ^^
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@mirko_anonim: dalej nie czytam słabego baita ( ͡° ᴥ ͡°)
@janraku: 12-letnie to tylko ROD, czyli dla posiadaczy dzieci.