Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zdobyć kościelne zaświadczenie o praktykowaniu w Krakowie?
Hej Mirki, gdzie od ręki w Krakowie załatwię kościelne zaświadczenie o praktykowaniu? Potrzebuję żeby zostać chrzestnym, of kors nie praktykuje, nie czekam na moralne wywody katolików, faktycznie chce się zaopiekować dzieckiem w jakiejś części.

#chrzest #dzieci #religia #katolicyzm #krakow #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeśli ktoś, to raczej ateiści Cię tu wyśmieją. Tak, dla mnie to śmieszne, że odwalasz jakiś cyrk przed panem w sukience, mimo że na co dzień nie praktykujesz. Nie wstyd Ci będzie przysięgać, że wychowasz chrześniaka w wierze, wiedząc, że no jednak nie?
  • Odpowiedz
faktycznie chce się zaopiekować dzieckiem w jakiejś części.

@mirko_anonim: no to powiedz rodzicom, żeby wzięli fejkowego ojca chrzestnego, a tak naprawdę Ty będziesz łożył do koperty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim ciekawe

Ciekawi mnie to, bo osobiście wierzę w to co robię (czy raczej czego nie robię) więc na Twojej pozycji na pewno odmówiłbym.

Możesz powiedzieć dlaczego wolisz kombinować, zamiast zachować się w sumie w zgodzie z samym sobą?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Bredko jesteśmy bardzo rodzinni, staramy się sobie pomagać i nie ma między nami złej krwi mimo nawet odmiennych poglądów, więc jak tylko siostra zapytała się czy będę chrzestnym (można by się zastanawiać czy powinna tak zrobić bo wie jakie mam podejście do religii) to nie wyobrażałem sobie żeby odmówić, wszelkie jakieś różnice światopoglądowe schodzą na drugi plan jeśli chodzi o rodzinę:)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz