Aktywne Wpisy
ATAT-2 +330
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mi to się wydaje że ludzie którzy nie byli nigdy w Warszawie mają jakiś zaburzony pogląd na temat ludzi tu żyjących. Myśla że każdy kto tu mieszka to lewak, sojak, feminista i wygląda picrell. W tymczasie ja mieszkając ty 10 lat:
-ani razu nie spotkałem osoby która by miała jakieś inne zaimki niż normalne
-spotkalem tylko jednego geja
-ani razu nie rozmawiałem z osobą która jest jakoś dziwnie ubrana
-nie widziałem nigdy
-ani razu nie spotkałem osoby która by miała jakieś inne zaimki niż normalne
-spotkalem tylko jednego geja
-ani razu nie rozmawiałem z osobą która jest jakoś dziwnie ubrana
-nie widziałem nigdy
źródło: cf59ff10944c47dfa36375234e22d1e1
Pobierz

Rok temu zakończyłam związek, który był ogromną częścią mojego życia. Byłam przekonana, że to miłość mojego życia, chociaż czułam się z nim głównie nieszczęśliwa, Koniec końców wyszłam z tego czując się absolutnie bezwartościowa. W trakcie tej „relacji” stałam się osobą słabą psychicznie, uległą i podporządkowaną, choć nigdy wcześniej taka nie byłam. Przestałam też o siebie dbać, chociaż kiedyś pielęgnowanie siebie sprawiało mi to przyjemność. Po rozstaniu czułam się wręcz odrażająca i brudna.
Dziś jestem w innym miejscu. Schudłam te uparte 5 kilogramów, poprawiłam kondycję skóry, zdjęłam aparat ortodontyczny i wybieliłam zęby. Moje włosy są zdrowsze i dłuższe. Zmieniłam styl ubierania się, zaczęłam zwracać uwagę na bieliznę, którą noszę, i czasem wkładam obcasy, których wcześniej unikałam.
Psychicznie też jest ogromna poprawa - przestałam wreszcie beczeć z byle powodu, spotkałam też kogoś kto bardzo ceni moje podejście do tworzenia relacji i chce ze mną budować wspólną przyszłość. Szanuje mnie i kocha, i wreszcie nie jestem manipulowana w poczucie winy za czyjeś przewinienia.
Zarabiam coraz więcej. Zrobiłam w tym roku kilka nowych rzeczy, byłam w kilku miejscach, zaczęłam wychodzić, wróciłam do czytania dla przyjemności. Wróciła dawno zaginiona asertywność.
Widzę, że mężczyźni zaczynają się za mną oglądać. A kiedy spoglądam na swoje odbicie, choćby w sklepowej witrynie, zaskakuje mnie, jak ładną osobę w nim widzę. Czasem chce mi się płakać ze szczęścia, bo wiem, ile w siebie włożyłam pracy. Rok temu, w poczuciu beznadziei, myślałam, że to wszystko na nic i że już nigdy nie poczuje się dobrze. A czuje, że to dopiero początek i że naprawdę stać mnie na jeszcze więcej i dopiero nabieram rozpędu.
Chciałam wam tylko powiedzieć ile zmienia odcięcie jednej toksycznej osoby. Kochałam kogoś bardziej niż siebie i mówię wam, że nie było warto.
#zwiazki #rozwoj
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: pic or didnt happend. Sama swoją urodę oceniasz? Dawaj foty bez ubran to Cie naprostujemy
@mirko_anonim:
Prawda jest taka, że kobieta woli być sama obecnie niż z byle kim.