Wpis z mikrobloga

✨️ Gdzie się podział Krzysztof Stanowski i Mazurek?
Gdzie się podział Krzysztof Stanowski, Mazurek i osoby, które przy każdej możliwej okazli podkreślały, że TVP to propaganda taka sama jak za PISu i nic się w tym temacie nie zmieniło?

Od kilku dni mamy aferę z KPO i temat jest obecny w TVP, TVP Info, portalu. TVP Info relacjonuje konferencje polityków rządowych, na których padają trudne pytania o KPO, także od "dziennikarzy" Republiki. I możecie to tam zobaczyć - nie przerywają tranmisji, bo ktoś zadaje niewygodne pytania. Temat nie jest omijany, jest poruszany w programach publicystycznych, wypowiadają się eksperci. I mówię tylko o KPO, a w ostatnich tygodniach miałem podobną refleksję przy innych tematach, których TVP również nie omijało. Wieczorny program Czyża na przykład - podobno jednego z największych propagandystów (xD) TVP, w którym zaproszeni dziennikarze krytykują Tuska i KO, a publiczność nie zawsze zadaje łatwe pytania. Najtrudniejszym pytaniem, jakie pamiętam z czasów Kurskiego było to Holeckiej do Dudy: co zrobić, żeby pan wygrał?

Ja rozumiem to tak, że dla Stanowskiego i Mazurka propaganda w TVP jest wtedy, kiedy ta od rana do wieczora nie emituje słynnego Fur Deutschland. Jakby było, to by się pewnie nie czepiali.

Dodam też tylko, że nawet dziennikarze innych mediów ostatnio chwalili w jaki sposób TVP pokazywało inagurację prezydentury Nawrockiego. Porównajcie to sobie z tym jak TVP pokazała Tuska na słynnej debacie przed wyborami w 2023, gdzie gościa nawet nie raczyli dobrze oświetlić, bo trzeba było wykorzystać każdą możliwość, żeby go pokazać w negatywny sposób xD

Serio trzeba mieć sprany mózg, żeby twierdzić, że obecne TVP jest takie samo jak to Kurskiego.

#kpo #kanalzero #afera #polityka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

temat jest obecny w TVP, TVP Info, portalu. TVP Info relacjonuje konferencje polityków rządowych, na których padają trudne pytania o KPO

@mirko_anonim: Nie dziwię się że ktoś to wysłał jako anonim, też by mi było wstyd xD Tutaj przykład tych trudnych pytań jak funkcjonariusz TVP dociska wicepremiera żeby przyznał w końcu że nie ma żadnej afery. Kurskiego dogonili dawno temu

https://wykop.pl/link/7766915/dziennikarz-tvp-docisnal-wicepremiera-gawkowskiego-ws-kpo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @melquiades: Jedną wypowiedź pokazałeś i jesteś z siebie zadowolony, bo udowodniłeś jakąś tezę. Gratuluję, przyznaję ci tytuł Magistra Chłopskiego Rozumu.

Słowem kluczowym jest tutaj skala. Zapomniałeś już o ziomku co robił statystyki, ile razy pada Fur Deutschland w Wiadomościach? xD TVP Kurskiego jakie zapamiętałem to była telewizja, której by się Korea Pn nie powstydziła.

Nigdzie nie napisałem, że obecne TVP jest przykładem dobrej telewizji. Jest znacznie
  • Odpowiedz