Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z emocjami po rozstaniu?
Hej wszystkim! Jestem tu nowa i naprawdę potrzebuję waszej pomocy, bo czuję się totalnie zagubiona po tym rozstaniu. Byłam z facetem prawie dwa lata, myślałam, że to ten jedyny, a on nagle zdradził mnie z koleżanką z pracy i wmówił, że to moja wina - bo jestem "zbyt emocjonalna". Teraz płaczę po nocach, scrolluję jego profile (wiem, błąd!), jem lody prosto z pudełka i nie mogę się pozbierać. Czy to normalne, że po czymś takim czuję się jak wrak? Próbowałam siłowni i randek, ale to tylko pogarsza sprawę – czuję się jeszcze bardziej samotna.

Dziewczyny (i chłopaki), co wam pomogło po trudnym rozstaniu? Nowe hobby, przyjaciele, terapia, czy coś szalonego jak skok na bungee? Podzielcie się, bo nie wiem, jak dalej żyć.

#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #rozstanie #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: uzmysłowienie sobie, że zdrajca to zdrajca o będzie nim niezależnie jak wspaniała byś nie była. Najpiękniejsze kobiety świata to spotkało i nas zwykłych śmiertelników też. Wypłacz się porządnie, gadaj o tym z przyjaciółkami aż będziecie miały dość. Ja polecam pozbyć się prezentów, jego rzeczy, nawet spalić. Pisać o swoich emocjach i pamiętać, że są dobrzy faceci i dobre rzeczy które przyjdą kiedy się ich nie spodziewasz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: stare hobby, które wcześniej było niemiłe widziane, przyjaciele, udowodnienie sobie, że mogę robić rzeczy, do których rzekomo się nie nadawałam. I to, jak zobaczyłam na jednym ze zdjęć zrobionych niedługo później, że w końcu się uśmiecham z błyskiem w oku i spokojem. Wczesniej długo już tego nie robiłam.

Zajmij się swoimi przyjemnościami, wyjedź na urlop ze znajomymi albo sama. Ale zdrada to trochę inny kaliber niż rozstanie bez tego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
niezależny-uczeń-85:

wmówił, że to moja wina - bo jestem "zbyt emocjonalna". Teraz płaczę po nocach, scrolluję jego profile (wiem, błąd!), jem lody prosto z pudełka i nie mogę się pozbierać.

Chyba miał racje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zabrzmi to śmiesznie, ale u mnie całe ciśnienie i nerwy zbiła jedna głupia sytuacja. Późniejsza partnerka (która swoją drogą jest mocną 8/10) znała moją historię i z ciekawości spytała jaką to miałem mocną konkurencje. Pokazałem zdjęcie, zaczęła się śmiać, stwierdziła że typ wyglądał jak "polski ziemniak", pokazała nawet koleżance i razem stwierdziły że jednak dużo niższa liga. Mnie też to rozbawiło. Uświadomiłem sobie wtedy że to nie ja kogoś
  • Odpowiedz