Aktywne Wpisy

fsfdjf +153
małe przypomnienie o tym, że udar mózgu jest jedną z najczęstszych przyczyn zgonów i niepełnosprawności na świecie. według szacunków światowej organizacji zdrowia, co roku dochodzi do ponad 12 milionów przypadków udarów na całym świecie.
udar może przytrafić się każdemu. wam, waszym przyjaciołom, rodzicom, dziadkom.
najczęstszymi przyczynami udaru są takie przypadłości jak cukrzyca, choroby serca, otyłość, palenie papierosów, alkoholizm, podwyższony poziom cholesterolu, nadciśnienie tętnicze.
jak tego uniknąć? wdrażając odpowiednią profilaktykę. kluczem są coroczne
udar może przytrafić się każdemu. wam, waszym przyjaciołom, rodzicom, dziadkom.
najczęstszymi przyczynami udaru są takie przypadłości jak cukrzyca, choroby serca, otyłość, palenie papierosów, alkoholizm, podwyższony poziom cholesterolu, nadciśnienie tętnicze.
jak tego uniknąć? wdrażając odpowiednią profilaktykę. kluczem są coroczne
źródło: IMG_0402
Pobierz
Maszyna w kołchozie już się rozgrzewa? Gotowy zarobić zawrotne 4000?
A lekarz nawet nie musiał przyjść na dyżur, a i tak mu zapłacą i to z twoich pieniędzy xD.
#kolchoz #praca #lekarz #lekarz100k #krajzkartonu #polska
A lekarz nawet nie musiał przyjść na dyżur, a i tak mu zapłacą i to z twoich pieniędzy xD.
#kolchoz #praca #lekarz #lekarz100k #krajzkartonu #polska

Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z osiedlem Bulwary Praskie w Warszawie? Rozważam zakup mieszkania, kusi mnie lokalizacja i umiarkowanie rozsądna cena. Dużo zieleni, ale zarazem dojazd do centrum szybki, do tego tramwaj pod nosem (akurat teraz nie, bo remont, ale ogółem jest dobre skomunikowanie).
Macie jakieś opinie o tym deweloperze?
Z oczywistych zalet to dla mnie:
a) bardzo ładne osiedle (byłem tam na spacerze), zwłaszcza ten aktualny etap
b) zieleń i Wisła pod nosem
c) skomunikowanie
Wady:
a) słaba infrastruktura w najbliższej okolicy (brak supermarketu w zasięgu spaceru, mało usług)
b) brzydka dzielnica (poza tą zieloną stroną)
https://bulwarypraskie.pl
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #kiciochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: 1000006307
Pobierzźródło: Screenshot 2025-08-21 at 16.08.59
Pobierzźródło: 1000006308
PobierzTory kolejowe są daleko przecież, to bzdura. Prędzej problem byłby z hałasem od Jagiellońskiej, ale myślę o trzeciej, ew. drugiej linii zabudowy.
O ścianach słyszałem, że dotyczą pierwszego etapu. No ale w sumie nie wiem, czy na drugim jest lepiej.
Teren zalewowy jest tam taki sam jak np. cały Wilanów, raz na 500 lat, czyli najniższa kategoria.
Ogółem pytałem o opinie osób, które coś