Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć pracę w analizie danych po IT?
Pracuję od 6 lat we wsparciu IT i od jakiegoś czasu dodatkowo pomagam naszemu administratorowi aplikacji z raportami - trochę SQLa, ale bardzo mało bo większość jest robiona w dość hermetycznej na rynku aplikacji (nie znalazłem żadnego ogłoszenia pod tę aplikację, jest ona stosowana w dość wąskim sektorze) i myślę, że chciałbym zmienić pracę na analizę danych / analizę biznesową. Skończyłem studia magisterskie pod właśnie analizę biznesową i coś tam ogarniam.

Mam pytanie, gdzie warto szukać, czego warto się jeszcze pouczyć? Myślałem, żeby jednak troszkę bardziej poduczyć się SQLa, odświeżyć troszkę Pythona i jeszcze zaprzyjaźnić się z pakietem Office (Excel, Word, PowerPoint). Orientujecie się też może na jakie zarobki można liczyć na wejściu? Nie chciałbym za bardzo zejść z tego co mam (10k UoP) i raczej pozostać na UoP. Mam też 34 lata - jeśli to stanowi jakąś przeszkodę bądź wręcz przeciwnie. Lokalizacyjnie to Warszawa i południowe okolice lub zdalnie / hybrydowo.

Może ktoś z was wie, gdzie szukają juniorów w analizie danych / biznesowej?
Będę wdzięczny za wszelkie protipy :)
#programista15k #it #informatyka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak gość od analizy nie może ustalić, jak znaleźć pracę, to czy nie oznaczałoby to, że jest słaby w te klocki? (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Business Intelligence lub Data Engineering. Na to pierwsze jest pierdyliard chętnych z różnych kursów typu Dagmary od pbi a to drugie jest ambitniejsze i trudniejsze, ale mniej chętnych i dobrze płacą.
  • Odpowiedz