Wpis z mikrobloga

✨️ Czy po latach pracy w IT nadal czujesz satysfakcję?
Czy po 5+ latach stazu, dalej odczuwacie jakas satysfakcję z tego co robicie? Jak znalazlem pierwsza prace, to bylem pelen energii i ciekawosci tego co bede robil, nauka sprawiala mi przyjemnosc, lubilem sie uczyc po pracy. Teraz wlasnie zaczynam 3 prace i nie czuje kompletnie nic, traktuje prace jako 8h i tyle, a doksztalcam sie w miare mozliwosci w pracy. Nawet nie chce mi sie kompa odpalac jak wroce, mam wrazenie ze ta branza it to miejsce dla nerdow, ktorzy nie maja hobby/rodziny/czegos innego na glowie, tylko siedza po 14h dziennie na pc i masturbuja sie do swojego KODU. Zadna inna branza nie jest chyba tak s---------a. Dokrecanie sruby na samego siebie, mam w pracy goscia ktory chwali sie tym ze robi jeszcze po pracy te swoje zadania xD oczywiscie za darmo.
#pracait #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mam wrazenie ze ta branza it to miejsce dla nerdow, ktorzy nie maja hobby/rodziny/czegos innego na glowie, tylko siedza po 14h dziennie na pc i masturbuja sie do swojego KODU.

@mirko_anonim: dokładnie tak jest. jak się nie podoba to spadówa. IT wraca do nerdów do nolajfów takich jak ja.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Widać, że wszedłeś do branży w czasie covidu kiedy brali każdego, a teraz kiedy następuje korekta rynku to nagle przestaje się podobać. Jeśli już po 5 latach masz dość, nie rozwijasz się po pracy to radzę szybko się przebranżowić, bo kariery w it nie zrobisz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: (nie jestem programistą) dalej czuję satysfakcję, dodatkowo AI pozwala na fajne szybkie researche, namierzanie problemów czy szybkie pisanie raportów z logów - fajne to.

ALE

ale od paru lat widzę strasznie dużo nalotu w IT, firma która tworzy kod, utrzymuje klienta (ktory zarabia na tym) ma nalot w postaci jakiegoś HR, ludzi od delivery, managerów - słowo klucz osoby
  • Odpowiedz
@Mathas: prawda, w wymaganiach do większości stanowisk powinni jeszcze dopisywać spektrum autyzmu/zespol aspergera, chociaż przy tylu ilości bezrobotnych kucy na rynku i takie predyspozycje mogą być niewystarczające
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przyjemnosc mi sprawia jak faktura splywa na konto, jak cos sie uda to jest satysfacja jak nie to stres ze nie dziala, wiec ciagle zalezy po ponad 12 latach w branzy
  • Odpowiedz