Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: no nikogo nie zmusisz, ale ona też nie może ciebie zmusić do bycia z zapuszczoną kobietą. szczególnie ze mówimy tylko o diecie, bo nawet nie musi się ruszać.

ten problem nie zniknie i w przyszłości rozwali wasze małżeństwo. najlepsze co możesz zrobić to działać teraz gdy temat jest ciepły i jeszcze nie wszystko stracone.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to pewnie jakiś bait, ale odpowiem dla potomnych.
Jak jesteście w związku to - uwaga, uwaga - też musicie dbać o swoją partnerkę xd Ja wiem - shocker. Ale kuźwa taka jest prawda.

Ściągnij z niej jak najwięcej obowiązków, stwórzcie plan działania, np. 2h tylko dla niej w Pon/śr/ pt i niech idzie na siłownię/basen.
Czy razem gotujecie sobie zdrowsze potrawy? Czy razem chodzicie na spacery? Czy się wysypiacie?
Dziadkowie
  • Odpowiedz
@smallboobslover: albo czas jest ale woli leżeć przegladajac rolki na kanapie bo ma jakiś dołek i na wiecej brak siły. Zaczęłabym od przebadania i wykluczenia chorob, jesli wyjdzie ze lenistwo to poważna rozmowa o oczekiwaniach i priorytetach.
  • Odpowiedz
Jak jesteście w związku to - uwaga, uwaga - też musicie dbać o swoją partnerkę xd Ja wiem - shocker. Ale kuźwa taka jest prawda.

Ściągnij z niej jak najwięcej obowiązków, stwórzcie plan działania, np. 2h tylko dla niej w Pon/śr/ pt i niech idzie na siłownię/basen.

Czy razem gotujecie sobie zdrowsze potrawy? Czy razem chodzicie na spacery? Czy się wysypiacie?

Dziadkowie niech pomagają, jak nie to opiekunkę na kilka godzin w tygodniu, może praca
  • Odpowiedz
ale nie ma ochoty ćwiczyć bo 'dużo innych spraw na głowie' i tyle. 'Moze za jakis czas'

@mirko_anonim: Po pierwsze, jej dbanie o siebie to nie jest "Tylko pochodzenie na siłownię", to też dbanie o to aby być pociągająca dla partnera.
A to już jest trochę większy problem, bo zaniedbywanie partnera wiemy jakie ma konsekwencje.

Ale do tego dochodzi druga strona medalu. W związku dwie osoby radzą sobie z problemami.
  • Odpowiedz
ylko czemu to zawsze kobieta jest tą nieudolną za która facet ma wszystko robić, ma ogarniać jak najwięcej w domu o

@czescmampytanie: bo zazwyczaj to kobiety wiecej w domu i przy rodzinie ogarniaja?
  • Odpowiedz