Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z wyglądem żony po ciąży?
Wygląd żony.
Temat drażliwy, ale nie mogę poradzić sobie z obecnym wyglądem żony...
Gdy poznaliśmy się 10 lat temu żona była 10/10, długie czarne włosy, szczupła, zgrabna, klasyczne 60kg/170cm. Jednym słowem petarda.
Obecnie po trzech ciążach przytyła jakieś 30kg. Nieustannie wygląda jakby była w 3-4 miesiącu ciąży, a nasz najmłodszy syn ma już 3 lata...
Porównując zdjęcia widzę zupełnie inną osobę...
Ja chodzę na siłownię, dbam o siebie i wyglądam lepiej niż te 10 lat temu.
Wspieram żonę w ćwiczeniach (kupiłem bieżnię, orbitrek, rower). Chodzi regularnie na fitness, ale to wszystko nic nie daje.
Hormonalnie wszystko pod kontrolą lekarzy.
Słodycze i przekąski również pod kontrolą.
Oliwy do ognia dolewa jej starsza siostra, która zawsze była "pyzą".
Po trzydziestce i również trzech ciążach rozkwitła i mega schudła...
Brakuje mi sił i pomysłów, przeraża mnie myśl jak będzie wyglądać za kolejne 10-15 lat...
#odchudzanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim no niestety
ma męża, 3 dzieci - co też ją zmęczyło na pewno - nie musi się już starać, bo po co?

powiedz jej wprost, zaproponuj liposukcję/wymrazanie plus siłownia - nie orbitek czy hula hop, tylko siłownia

albo żyj ze starą, zapuszczoną babą
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeżeli wszystko jest pod kontrolą to dlaczego nie chudnie? Najwidoczniej nie wszystko jest pod kontrolą! Jeżeli tarczyca ok, i jeżeli jest na minusie kalorycznym to powinna tracić wagę ale tak nie jest czyli jest podjadane. Potrzebny będzie psycho dietetyk
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Często panuje przekonanie, że rodzice, szczególnie matki, nie dbają o siebie, bo ‘nie mają na to ochoty’. W praktyce problem jest jednak znacznie bardziej złożony - przy większej liczbie dzieci zwykle po prostu brakuje czasu i energii. Cała codzienna uwaga i wysiłek są skupione na wychowaniu i opiece, a kiedy w końcu pojawia się chwilowa przerwa, naturalnym odruchem jest odpoczynek - na kanapie, przy grze, książce czy drzemce -
  • Odpowiedz