✨️ Zaskakujący rozwód po krótkim małżeństwieⒾ Niecałe 3 miesiące temu byłem świadkiem na ślubie mojego przyjaciela. Wczoraj mi napisał, że złożył papiery o rozwód. Powód? Po ślubie okazało się, że ona nie chce dzieci.
Oni chodzili ze sobą co najmniej 5 lat i nie pomyśleli że dobrym pomysłem byłoby przegadanie najważniejszych spraw? Ja myślałem że ten okres związku i narzeczeństwa jest właśnie od tego...
@mirko_anonim: nie koniecznie było tak jak myślisz. mogli mieć podejście że "może kiedyś", a jak przyszło co do czego to jednak baba się wycofała i nara.
ale tak na prawdę problemem nie było dziecko, tylko że ludzie w tych czasach się w ogóle nie kochają i mają głowy tylko we własnych tyłkach.
@mirko_anonim weź też pod uwagę, że powód może być zupełnie inny, wstydliwy dla Twojego przyjaciela. Dlatego zagrał kartą - ona nie chce dzieci. Ta wymówka jest dość wiarygodna i wyczerpuje temat. Jednak bądźmy szczerzy, tyle lat razem i nie znał jej zdania na ten temat? Po ślubie mogły wyjść jakieś dziwne tematy, co dość często się zdarza, a chłop nie chce się tym dzielić, bo może i tak odczuwa wystarczające już
@mirko_anonim @klucz_nastawny @corsa900 Ja bym nie był takim optymistą, że gość kłamał. Słyszałem już o podobnych przypadkach zupełnego rozjazdu oczekiwań po ślubie nie tylko co do dzieci ale też ogólnie do życia np w kwestiach religii czy miejsca zamieszkania. Tak to się kończy jak ludzie przez 6 lat w związku najdalej w przyszłość wybiegają do najblizszych wakacji, a dalej to się przecież jakoś ułoży
@mirko_anonim przez te 5 lat związku mogło się którejkolwiek ze stron zmienić stanowisko co do dzieci. Relacje są dynamiczne i nie jest tak że jak coś omówisz dziś to nadal będzie aktualne za 2, 5 czy 10 lat. Najgorzej jak ludzie mówią że kiedyś w przyszłości coś by chcieli ale teraz nie, bo to najczęściej się kończy tym że przyszłość przychodzi a oni dalej chcą w jeszcze dalszej przyszłości nie teraz.
@mirko_anonim: w poprzedniej robocie miałem typa, co był z panną około 4 lata, wzięli ślub i potem jego żona chciała mieszkać w domku jednorodzinnym niedaleko jej rodziców (taka wieś można powiedzieć), a on całe życie mieszkał w wojewódzkim i mówił, że nie wyobraża sobie mieszkać na wsi i wszędzie być uzależnionym od auta.
W ciągu roku wzięli rozwód.
I też - co, nie gadali nigdy w sprawie przyszłości? Otóż gadali,
@corsa900: Powód mógł być też taki, że dziewczyna myślała, że po ślubie powie mu prawdę, że nie chce, gość machnie ręką i to zaakceptuje. A on z rigczem powiedział, że nie machnie i cześć, szuka nowej.
@corsa900: a może to słub był dla nich kamieniem milenijnym. Może wcześniej mu mówiła, że po ślubie zobaczy xD albo on zmienił zdanie po ślubie, bo przecież tyle się zmienia
@ziemniak_na_export zgadza się, ale równie dobrze oboje chcieli mieć dzieci, a po ślubie okazało się, że chłop jest bezpłodny i to ona zdecydowała się odejść, a jemu wstyd to przyznać. Multum możliwych scenariuszy, po obu stronach.
@NewBlueSky lub okazało się, że chłop nie może mieć dzieci, a ona jednak chciała. Prawdę znają tylko oni. Dla mnie ten powód jest grubymi nićmi szyty :)
#ksiazki Czytanie SF zacząłem od Zajdla i Lema, ale to arcydzieło Simmonsa jest poziom wyżej jednak przy całej sympatii do twórczości polskich pisarzy.
Niecałe 3 miesiące temu byłem świadkiem na ślubie mojego przyjaciela. Wczoraj mi napisał, że złożył papiery o rozwód.
Powód? Po ślubie okazało się, że ona nie chce dzieci.
Oni chodzili ze sobą co najmniej 5 lat i nie pomyśleli że dobrym pomysłem byłoby przegadanie najważniejszych spraw? Ja myślałem że ten okres związku i narzeczeństwa jest właśnie od tego...
#zwiazki #slub #rozwod
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
ale tak na prawdę problemem nie było dziecko, tylko że ludzie w tych czasach się w ogóle nie kochają i mają głowy tylko we własnych tyłkach.
@czescmampytanie: tak bardzo to
Ja to normalnie pytam nowo poznane kobitki czy chcą mieć dzieci.
W ciągu roku wzięli rozwód.
I też - co, nie gadali nigdy w sprawie przyszłości? Otóż gadali,