Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: jako ktoś, kogo robota w IT mało nie doprowadziła do grobu (i to w tym roku) - psychicznie i fizycznie powiem Ci tyle: rób cokolwiek, pod warunkiem, że będziesz robił to co lubisz i spał spokojnie. Żadne pieniądze nie są warte utraty spokoju ducha.

Żadne.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mało prawdopodobne, że ze swojej firmy będziesz tyle od razu zarabiał wręcz niemożliwe, najpierw pewnie będziesz dokładał, inwestował. Swoja firma od 0 w tych czasach to krew, pot i łzy, mam na myśli prawdziwą gdzie potem na Ciebie ktoś zarabia a nie jakieś śmieszne JDG
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: software house nie robi już oprogramowania tylko jest agencja pracy. Rynek się zmienił, jeśli nie masz grupy znajomych których będziesz mógł sprzedać jakiemuś angolowi czy burgerowi to tylko stracisz czas.
  • Odpowiedz
Jak poradzić sobie z wypaleniem zawodowym w IT? Ⓘ

Zaczynam się powoli wypalać w kodoklapctwu, nawet pozycja managerska nie daje mi jakiegoś poczucia, że w perspektywnie kilku lat moje zarobki się poprawią. Z drugiej strony nie wiem ile tak pociągnę i co raz częściej myślę o założeniu jakiejś firmy aczkolwiek totalnie wiem co miałaby robić. Kolejna firma robiąca stronki to raczej słaby piniondz a nie chcę schodzić z tych 28-30k na rękę
  • Odpowiedz