Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +233
Dzień 1
I cyk, tak oto zaczynam swój trekking na #pacificcresttrail w ramach wypraw typu #zlomkiemprzezswiat tyle że bez złomka tym razem. Obecnie jestem w Campo na granicy meksykańsko - amerykańskiej . Mój cel to granica USA z Kanadą . Czeka mnie kilka miesięcy marszu ,przez pustynie, lasy i ośnieżone góry gdzie wejdę na wysokości ok 4009-4023 metrów ( forester pass). Przede mną ok 4300 km marszu .
I cyk, tak oto zaczynam swój trekking na #pacificcresttrail w ramach wypraw typu #zlomkiemprzezswiat tyle że bez złomka tym razem. Obecnie jestem w Campo na granicy meksykańsko - amerykańskiej . Mój cel to granica USA z Kanadą . Czeka mnie kilka miesięcy marszu ,przez pustynie, lasy i ośnieżone góry gdzie wejdę na wysokości ok 4009-4023 metrów ( forester pass). Przede mną ok 4300 km marszu .
źródło: image_picker_BE5EB367-D743-4F5B-B246-CE92923369D1-19890-000002038A766443
Pobierz
Artimeges +61

XD
To jest Twoja bańka tylko, mnóstwo patologii ma dzieci, bo walą się bez gumy, i to dziecko, to dobrze jak będzie miało własny pokój, obiad codziennie, i brak w-------u od pijanego ojca, czy matki, a nie jakieś tam lekcje angielskiego ¯\(ツ)/¯
Nie wszyscy nadają się na rodziców. Nie wszyscy mają odpowiednie warunki. I na końcu nie wszyscy muszą chcieć mieć dzieci.
@mirko_anonim: a na pewno się decydują? bo wiesz o tym, że głównym powodem zapaści demograficznej w tym kraju jest BRAK ROKUJĄCYCH NA RODZINĘ ZWIĄZKÓW - a nie sytuacja ekonomiczna?
o tym mówił
@mirko_anonim: Antynatalizm nigdy nie miał sensu; o ile zgadzam się, że w pewnych warunkach posiadanie potomstwa to zły pomysł (obciążenia genetyczne, warunki materialne, problemy zdrowotne rodziców), o tyle ta śmieszna ideologia głosi, że dziecko ZAWSZE jest pokrzywdzone, nawet jakby się urodziło w rodzinie królewskiej bo istnieje 0,000001% szans, że pieprznie go samochód i będzie nieszczęśliwe a ono tego nie chciało. Skrajność typu
Komentarz usunięty przez moderatora
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Wcześniejszy wersja systemu społecznego stawiało na system zależności toteż wymuszało łączenie się w pary i się to opłacało to robić z punktu widzenia kosztów i zysków. Obecnie nie jest to wymagane,
jeśli poważnie twierdzisz, że taka jest implikacja antynatalizmu, to sam nie wiesz czym on jest, a z logicznym myśleniem